Tänkbara PL-lösningen: Artificiellt publikljud

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN, TT

Premier League-klubbar funderar på att pumpa ut artificiellt publiksorl under kommande matcher och polisen räds Liverpools firande.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Tv-tittare kan välja att synka redan inspelat publiksorl med de återstående Premier League-matcherna som lär spelas inför tomma läktare. Daily Mail rapporterade i början av april att sändande bolag i Storbritannien, Sky och BT, var intresserade av en sådan typ av lösning. Anledningen är att man vill få tittarna hemma i tv-sofforna mer engagerade.

Det stannar inte där – även klubbarna funderar på att göra något liknande inne på arenorna. De hoppas att artificiellt publikljud kommer höja spelarnas motivation, särskilt om de tvingas spela match på den egna träningsanläggningen. Faktum är att man redan ska ha vänt sig till en leverantör för att undersöka det hela närmare.

DAGENS ORO

Polisen i Liverpools oroas över publikhav på gatorna om (eller snarare när) Liverpool säkrar Premier League-titeln. Detta problem kan till och med förhala beslutet att återuppta säsongen, skriver The Mirror. Jürgen Klopps gäng är bara två matcher från att säkra den första ligatiteln på 30 år något som oundvikligen kommer skänka en hel del glädje till Merseyside. Vilt firande på gatorna går förstås inte hand i hand med de regler kring social distans som just nu råder i Storbritannien.

DAGENS SILLY

Arsenal kommer koncentrera sig på att värva spelare som antingen har utgående kontrakt alternativt så kallade bytesaffärer i sommar. Klubbens transferbudget har stramats åt ordentligt i och med coronaviruset, menar Daily Mail. Ryktena att man diskuterar med den snart kontraktlöse Willian samt Liverpools Adam Lallana går väl i linje med den teorin.

DAGENS BREXIT

Samtliga spelare inom EU som planerar att flytta till England i framtiden kommer troligtvis få genomgå samma process som övriga världen på grund av Brexit. Spelarna måste uppfylla vissa kriterier som exempelvis antalet landskamper, nationens position på världsrankingen samt transfersumma. Tidigare i veckan kom även beskedet att Premier League och framför allt FA vill att antalet utländska spelare i trupperna ska minska genom krav på att använda fler inhemska.

DAGENS KONTRAKTSFÖRLÄNGNING

Nigel Pearson har skrivit på ett nytt kontrakt med Watford. Tränaren, som anlände till den nedflyttningshotade klubben i december, signerade en korttidsdeal men på grund av den uppskjutna säsongsavslutningen har kontraktet nu förlängts till mitten av sommaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE