”Ett av de värsta besluten jag sett”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:

Tottenhams mål dömdes bort efter VAR.

Ett beslut som kritiseras.

– Ett av de värsta besluten jag skådat, säger experten Jamie Redknapp.

En minut efter att Sander Berge öppnat målskyttet för Sheffield United kvitterade Harry Kane för Tottenham. Men videogranskningsdomaren hade noterat något i uppbyggnaden till målet.

Lucas Moura hade fört fram bollen och stoppades av Sheffieldförsvarare precis utanför straffområdet, samtidigt som brassen föll i gräset försökte John Egan rensa och sköt bollen på Lucas Moura. Bollen styrdes då via Spursanfallarens hand fram till Kane, och 1–1-kvitteringen dömdes bort.

– Jag tror inte jag kan säga vad jag känner, då hamnar jag i bekymmer och stängs av, och det vill jag inte. Killen på planen är inte domare längre, han är assisterande domare, säger Tottenhams tränare José Mourinho.

– Ett av de värsta besluten jag skådat. Jag förstår hur regelverket ser ut, men vi måste ha lite sunt förnuft. En spelare har fällts, och när du går ner i backen så använder du dig av armarna för att skydda dig. Det är ett fruktansvärt beslut, det här förstör fotboll. Det är så dåligt, jag kan inte förstå hur de kom fram till det valet, säger Sky Sports expert Jamie Redknapp.

I andra halvlek utökade hemmalaget till både 2–0 och 3–0 genom Lys Mousset och Oli McBurnie, båda via låga inspel anfallarna var fria framför mållinjen. Harry Kane tröstmålade sedan i 90:e minuten till slutresultatet 3–1 för Sheffield United.

Som tack vare trepoängaren klättrar över Tottenham i tabellen, och är nu sjua med sex omgångar kvar av Premier League. Nykomlingen har fem poäng upp till femman Manchester United.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE