AIK:s glädje – Obasi tillbaka

Här kommer ett glädjebesked för AIK.

Chinedu Obasi, 32, är uttagen i matchtruppen efter skadefrånvaron.

– Det är inte osannolikt att han får ett par minuter i morgon, säger Rikard Norling.

AIK inleder den elfte omgången i allsvenskan med att åka till Sundsvall för att gästa formsvaga Gif Sundsvall på fredag. Mot Helsingborg och Falkenberg senast valde Norling att starta med samma elva – för första gången den här säsongen. Om det blir samma i morgon eller inte ville 47-åringen inte avslöja.

– Jag ger inte ut startelvan en dag före en match, och så är det. Men det är bra att ha en kontinuitet som ger bra prestation och resultat, säger AIK-tränaren, som siktar på en femte raka seger.

”Läget är bra”

Blir morgondagens match extra viktig eftersom Hammarby väntar i nästa?

– Den logiken har jag svårt att se. Men den här matchen hänger ihop lite med Hammarby-matchen, det gör den. Men om vi går in och tänker på Bajen i morgon så kommer det nog inte sluta bra för oss mot “Giffarna”, säger Rikard Norling.

Chinedu Obasi har missat de tre senaste matcherna på grund av en underkroppsskada. Men till morgondagens match borta mot Gif Sundsvall är nigerianen tillbaka, bekräftar Rikard Norling.

– Läget i truppen är bra. Obasi är uttagen till matchtruppen efter att ha varit borta på grund av en skada, säger Norling.

”Inte månader bort”

Vad är status på Kolbeinn Sigþórsson?

– Han är inte redo än. Men det har varit en bra träningsvecka för honom.

Hur långt bort är han?

– Han är på gång, vi får se hur hur nästa vecka blir. Men det är inte så att han är månader bort, säger Norling.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.