Serie A

Cetinkaya: Kalle Anka-nyheter

Agenten rasar mot uppgifterna om Robin Olsen

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Enligt italiensk media var det agenten Hasan Cetinkaya som förstörde Robin Olsens flytt till Montpellier.

Men uppgifterna är felaktiga, enligt Cetinkaya.

– Jag har inte varit på plats eller träffat någon från klubben. Jag har aldrig pratat med någon i klubben. Roma har förstört affären för att de har krävt för mycket ersättning, säger han till Sportbladet.

Robin Olsen skrev på för Roma inför förra säsongen och målvakten fick ett fint halvår i huvudstadsklubben. Men efter att ha varit ordinarie petades han av tränaren Claudio Ranieri som tog över i mars.

Efter det blev det bänken för Olsen.

Det är inte bara tränaren Eusebio Di Francesco som har försvunnit sen Olsen anslöt till Roma. Sportchefen Monchi, som plockade in Olsen, återvände till Sevilla i april.

”Drabbades enormt”

– Han drabbades enormt när Di Francesco och Monchi försvann. Han var en av Europas bästa målvakter första halvåret, sen började massa turbulens och det har påverkat honom, säger agenten Hasan Cetinkaya.

– Den nya tränaren (Paulo Fonseca) och sportchefen (Gianluca Petrachi) vill statuera exempel genom att värva in sina spelare. Det här har inte bara påverkat Robin, utan det gäller även flera spelare.

Under sommarfönstret har den svenske landslagsmålvakten ryktats till flera klubbar. Enligt italiensk media var Olsen nära Montpellier, men affären uppges ha spruckit på grund av att Hasan Cetinkaya ska ha begärt för stor ersättning.

– För det första har jag aldrig träffat dem, säger agenten.

Men du uppges ha varit på plats.

– Jag har inte varit på plats eller träffat någon från klubben. Jag har aldrig pratat med någon i klubben, varken om lön eller ersättning. Roma har själva skött det med massa egna agenter. Roma har förstört affären för att de har krävt för mycket ersättning till de agenterna. Det är tyvärr så här det funkar i Italien.

– Det enda jag har sagt till Roma är att om Robin lämnar ska han inte gå ner en enda krona i lön.

”Har sabbat affären”

Så alla skriverier om Olsen till Montpellier är lögn?

– Det är Kalle Anka-nyheter.

Varför skulle de hitta på de uppgifterna?

– Det är på grund av att de själva har sabbat affären och ledningen är rädda att få skit. De har försökt att hitta en syndabock.

Italiensk media uppger även att Robin Olsen ska ha tackat nej till Benfica. Stämmer det?

– Ännu en gång massa lögner. Skulle han tacka nej till Benfica för att gå till Montpellier? Nej. Robin har inte tackat nej till Benfica. Det är en fin klubb som han hade kunnat spela för.

Vad händer med Olsen nu?

– Givetvis är det viktigt att få Robin till en annan plats där han blir förstamålvakt. Men annars har han ett fyraårskontrakt med Roma och då gäller det.

Är ni oroliga att han tappar sin landslagsplats om han inte får speltid?

– Det finns inte ens minsta oro för landslaget. Det finns ingen målvakt som är i närheten av den nivån han spelar på. De målvakterna som skulle kunna konkurrera är inte ens i närheten av speltid i mindre klubbar. Det finns inget hot.

– Han var skadad innan VM och missade flera månader. Trots det gick han in och var en av Sveriges bästa spelare i turneringen. När Sverige spelade mot Spanien på Santiago Bernabeu hade han inte fått spela så mycket i Roma, och alla såg hur bra han var då.

Totalt gjorde Olsen 35 framträdanden för Roma förra säsongen.

I sommar har Roma värvat in målvakten Pau Lopez från Real Betis.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Kriget om landslagsspelarna

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Robin Olsen

Claudio Ranieri