Därför hyllade Sadio Mané Tomas Brolin

Sadio Mané blev Afrikas bästa spelare – och tackade Tomas Brolin.

Nu kan Sportbladet berätta varför.

Sadio Mané hade hunnit tacka familj, klubb och sin hemby Bambali efter att ha fått ta emot priset som Afrikas bästa spelare.

Han skulle avrunda tacktalet, men det fanns en till han ville skicka lovord till: Tomas Brolin.

Han pekade ut i publikhavet och log. Salen i egyptiska Hurghada tystnade lite och Sadio Mané rundade av och gick av scenen med ett leende.

Ett dygn senare sprids klippet på talet på sociala medier och folk börjar undra vad kopplingen är mellan Afrikas bästa fotbollsspelare och den svenske 90-talsikonen? Varför har ingen hört talas om att Liverpoolstjärnan har svensken som idol? Var Brolin till och med på plats under prisutdelningen?

Sportbladet söker Tomas Brolin men får inget svar. Det får ingen annan heller. Men ett par svenska mediesajter slår ändå fast att det hela är en hyllning till bronshjälten från 1994.

”Alltid Brolin i sitt liv”

Men nu kan Sportbladet berätta att så inte är fallet.

Faktum är att kedjan till svaret blev kortare än vad vi trodde var möjligt.

Det räckte med två samtal. Ett från oss till L’Equipes afrikanska fotbollsexpert Hervé Penot som välvilligt lovar att slå ett kollsamtal. Han ringer till Sadio Manés nära vän och talesperson, Bacary Cissé.

Eller ja, han ringer faktiskt till ”Tomas Brolin”.

– Det är kul. Han är Sadio Manés bästa vän och de har känt varandra sedan barnsben och Bacarys idol som liten var Tomas Brolin så Sadio har alltid kallat honom det, säger Hervé Penot.

– Så ja, Sadio Mané har alltid Tomas Brolin i sitt liv, säger Penot.

Se expertens tips inför Stryktipset lördag. Läs mer här.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN