Herrlandslaget i fotboll

Janne: ”De imponerade mest”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

DOHA. Svag insats mot Kosovo.

Men Janne Andersson tar med sig positiva besked hem till Sverige.

Två spelare imponerade extra på förbundskaptenen.

– Marcus visar att han fajtas om en EM-plats. Darijan Bojanic har också gjort det väldigt bra, säger förbundskaptenen.

Efteråt var Janne Andersson tydlig: söndagens insats mot Kosovo var klart sämre än den Sverige visade upp mot Moldavien ett par dagar tidigare. Förbundskaptenen roterade hela laget och fick se ett passivt svenskt landslag ha ytterst stora problem med Kosovo.

– Kosovo vann många dueller och vi hade väldigt många tekniska misstag och fel. Jag hade hoppats på mer än vad vi fick ut i den här matchen. Det hjälper inte om laget har struktur om du inte vinner dueller. Samtidigt vann vi med 1–0 och det är en styrka.

Bytte in de två bästa

Segern berodde mycket på att Andersson bytte in Marcus Danielson och Darijan Bojanic efter en timmes spel. Danielson styrde upp försvarsspelet och Bojanic spelade fint fram Simon Hedlunds till Sveriges – något orättvisa – segermål.

När Janne Andersson sammanfattade januariturnén var det också duon från Djurgården och Hammarby som han valde att berömma extra. Därmed ser Marcus Danielson – som var ”planens gigant” mot Moldavien, enligt Andersson – ut att närma sig en plats i sommarens EM-trupp

– Mackan är såklart en spelare som varit med innan i landslaget och spelat tävlingsmatcher. Han har visat att han är på den nivån och han fajtas om en EM-plats. Det är generellt sett svårare för offensiva spelare att visa upp sig än vad det är för mittbackar, men Marcus har gjort det bra.

Jannes hyllning till Bojanic

Förbundskaptenen var också glad över Darijan Bojanics säkra prestationer på mittfältet. Hammarbys spelfördelare var den klart bästa mittfältaren under lägret och imponerade med sin spelintelligens, passningsfot och goda taktiska förståelse. Dessutom tyckte Andersson att finlirarens försvarsspel var oväntat starkt.

– Han har imponerat på mig under den här tiden. Det är så ofta man blir extra imponerad av spelare när man får jobba lite närmare med dem och ge instruktioner och direktiv. Han har gjort det väldigt bra, säger Janne och fortsätter.

– Det är inte bara en spelare med en fantastisk fot. Han är på rätt ställe i försvarsspelet och tar fram en tå som petar undan bollen. Han är inte bara konstruktiv utan har fler dimensioner i sitt spel än vad jag hade sett så tydligt hos honom tidigare. Han har gjort det bra!

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

EM i fotboll 2021: Grupper · Spelschema · Datum · Tv-tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Darijan Bojanic

Marcus Danielson