Wesström om CL-pengarna: ”Mer än att sälja en spelare”

Ger sin syn på sommarens transferfönster

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Champions League-framgångar ger mer pengar än en spelarförsäljning.

Så länge du inte heter Alexander Isak.

– Det är väsentligt mycket mer pengar att gå långt i Europa. Så länge man inte säljer Isak en gång i veckan, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Det var aktivt under torsdagen på AIK:s träningsanläggning, Karlberg. Felix Michel annonserades först. Ett par timmar senare blev det officiellt att Nabil Bahoui gör comeback i gnaget.

– Ibland går det fort. Det är något vi har jobbat på under en längre tid. I Felix fall var han under kontrakt med AFC Eskilstuna och då behövde vi komma överens med dem först och främst. Vi gjorde det och alla är nöjda, säger Björn Wesström och fortsätter:

– I Nabils fall var han kontraktslös och behövde se över sin situation. Efter att ha bollat runt med sin familj kom han fram till att AIK Fotboll är en jävla bra fotbollsklubb.

”Hjälper att behålla spelare”

Men om det blir fler nyförvärv eller inte vill Wesström inte säga något om. Han ger sin syn på AIK:s transfersommar.

– Jack Lahne är tillbaka i Amiens. Magnar Odeegard har vi valt att inte förlänga kontraktet med, Daniel Sundgren såldes och Stefan Silva är ute på lån. Vi har gjort en plan utifrån våra förutsättningar och sen får vi se vad det blir för resultat. Transferfönstret är ett verktyg som man använder – och sen kan vi se vad det verktyget har gett oss.

Till veckan som kommer väntar Maribor på Friends arena. Ett möte där AIK är piskat att vinna då den första matchen slutade med 2–1-förlust. Går allsvenska klubben vidare innebär det extrapengar.

– En sportslig framgång i Europa hjälper oss att behålla spelare. Det är väsentligt mycket pengar som finns där – om man då inte säljer en Alexander Isak en gång i veckan, säger Wesström.

Alexander Isak i AIK-tröjan 2016
Foto: Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Isak i AIK-tröjan 2016

”Tror inte att han går”

En som har en osäker framtid är Tarik Elyounoussi. Kontraktet med norrmannen går ut vid årsskiftet. Men att han skulle försvinna redan nu är inte aktuellt, hävdar sportchefen.

– Vi har en dialog. Men han är i en situation där han har gjort bra i från sig, vilket lockat intresse från andra klubbar. Han kommer ha erbjudande där de kommer vara väldigt mer lukrativa avtal än vad en allsvensk toppklubb kan erbjuda. Det vore konstigt om han inte lyssnade på dem. Men jag tror inte att han kommer gå i sommarfönstret. Då ska det till rekordnivåer för att en övergång blir av redan nu.

Pratar vi Alexander Isak-nivåer?

– Det får vi se. Vi får ta ställning om något konkret kommer in. Men jag tror inte att någon klubb är beredda att betala det vi kräver just nu, säger Björn Wesström.

Publicerad:

LÄS VIDARE