Allsvensk start i början av juni

Klubbarna har kommit överens

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Klubbarna är överens.

Allsvenskan ska starta i början av juni, om läget tillåter.

– Det känns väldigt positivt, säger Hammarbys vd Henrik Kindlund.

Sportbladet har tidigare kunnat avslöja att allsvenskan arbetar efter en tidsplan med seriestart första helgen i juni.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har flaggat för att det är först då det kan bli aktuellt med spel inför publik, något klubbarna med all önskvärd tydlighet sagt att de vill ha.

Nu är det preliminärt spikat.

”Känns positivt”

De 32 medlemsklubbarna från allsvenskan och superettan har i dag (onsdag) tagit ett inriktningsbeslut om att skjuta fram starten till senast i början av juni.

– Det har varit bra diskussioner och en stor enhet och sammanhållning bland klubbarna vilket känns väldigt positivt. Uppenbarligen svårt att säga exakt när vi kan köra igång, men nu siktar vi på början på juni och förhåller oss till det. Om sex till åtta veckor vet vi mer om möjligheterna och förutsättningarna, men i dagsläget råder det så mycket osäkerhet kring coronavirusets spridning så vi avhåller oss från spekulationer, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund i ett uttalande.

Ska spika datum

Nu ska SvFF verkställa önskemålet och fastställa en mer exakt tidsplan.

”Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av Coronaviruset, och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa. Den diskussionen tas i så fall då, och endast om den behövs. Vi kommer inte att bidra till ytterligare spekulationer runt detta förrän det i så fall blir aktuellt”, skriver Sef (Svensk elitfotboll) i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM