Uppgifter: Kennet Andersson lämnar IFK Göteborg

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Först sparkades Poya Asbaghi.

Nu lämnar även sportchef Kennet Andersson IFK Göteborg, enligt GT.

Enligt Sportbladets källor ställde sig Andersson inte bakom beslutet att ge Asbaghi sparken.

Det var Kennet Andersson som på torsdagsmorgonen ringde till Poya Asbaghi, 35, och gav honom beskedet att han skulle få lämna tränarposten i IFK Göteborg.

– Vi har haft ett väldigt bra samarbete och jag kommer personligen att sakna Poya. Vi har inte gjort klart med någon ny tränare utan det arbetet påbörjas nu. När det är klart kommer vi att kommunicera det. I dag är fokus på de förändringar vi precis har genomfört, sade Andersson till Blåvitts sajt.

Styrelsen tog beslutet

Men enligt uppgifter till GT kommer även Kennet Andersson lämna klubben inom kort.

Det är likartade uppgifter som även Sportbladet tagit del av och frågade klubbdirektören Max Markusson om efter presskonferensen på Kamratgården under torsdagen.

Kommer vi få se fler förändringar i IFK Göteborg?

– Om vi inte ser att poängen trillar in då kommer vi fortsätta att förändra för att nå en säker plats i allsvenskan, säger Markusson.

Det finns uppgifter om en förändring kring sportchefsrollerna, alltså när det det gäller Kennet Andersson och Pontus Farnerud. Kommentar?

– Det där är inte en fråga för i dag. Nu fokuserar vi på det här beskedet.

I en första intervju efter att han fått sparken som tränare sa Poya Asbaghi till Sportbladet:

– Jag hade ett möte med Kennet (Andersson) och Max (Markusson) för bara ett par dagar sedan där jag fick tydligt för mig att de fortfarande trodde på mig som fan och vi la upp en plan för hur vi skulle fortsätta arbetet men jag antar att beslutet tagit av styrelsen till slut och det får jag såklart acceptera.

Stryktipset lördag: Missa inte expertens tips - läs allt om skrällarna här.

Inte drivande

Enligt Sportbladets uppgifter var Kennet Andersson inte drivande i diskussionerna att Poya Asbaghi skulle få sparken.

Beslutet ska ha tagits ovanför sportcheferna Kennet Anderssons och Pontus Farneruds huvuden, uppger flera källor för Sportbladet. Även Göteborgs-Posten återger likartade uppgifter.

De inledande diskussionerna om vägen framåt efter det senaste krysset, borta mot Mjällby, hölls mellan Asbaghi och IFK Göteborgs sportråd med Markusson, Kennet Andersson, Pontus Farnerud och styrelseledamöterna Mats Engström och Jonas Henriksson.

Om Kennet Andersson lämnar sportchefsrollen är det delvis en protest mot beslutet att sparka Asbaghi, men också ett sätt att ta eget ansvar för det sportsliga misslyckandet i allsvenskan, uppger en av Sportbladets källor.

– Vi frågade Poya om vad vi kunde göra, vad Poya såg för alternativ framåt. Sedan lämnade sportrådet ett underlag till styrelsen för beslut om olika alternativ, säger Max Markusson.

– Styrelsen fattar alltid besluten om att tillsätta eller avsätta en tränare. Sportrådet förser styrelsen med ett underlag för att kunna fatta olika beslut.

Föreslog sportrådet det här beslutet?

– Jag tänker inte gå in på de här olika detaljerna, säger Markusson.

Den tidigare storspelaren Kennet Andersson tog över som tillfällig sportchef efter Mats Gren i mars 2019, och kort därefter blev han klubbens permanenta lösning.

Sportbladet har försökt nå Kennet Andersson för en kommentar.

Experterna: Han borde ta över Blåvitt efter Poya

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.