Hammarbys oro – tre nya skador: ”Är för klena”

avMalin Wahlberg, Simon Bank

Alexander Kacaniklic och David Fällman var redan skadade. 

Mot IFK Göteborg åkte Hammarby på tre nya.

– Vi måste göra någonting, säger Imad Khalili.

– Vi är väl för klena helt enkelt, säger Stefan Billborn.

Hammarby behövde bara 13 minuter på sig för att göra 3-0 på IFK Göteborg. Men succéstarten kantades också av flera skador. Först tvingades Aron Johansson kliva av efter bara elva minuter och efter att Imad Khalili satt 2–0 tog han sig för baksida lår och tvingades också byta i den 18:e minuten.

– Jag vet inte vad som hände, jag kunde bara inte fortsätta springa. Det gick inte att sträcka ut benet. Jag ska göra en MR i morgon så vi får se, säger han och fortsätter:

– Det är klart man blir oroad efter en sådan grej. Det är lite surt.

Tre nya skador i dag, vad är det som händer?

– Jag vet inte. Jag var den som gnällde förra veckan på att vi skador oss för mycket. Det tillhör sporten, men vi måste göra någonting.

Börjar man fundera på om ni tränar fel på något sätt?

– Vi får se. Det är läkarteamet och tränaren som får ta det. 

Ger lugnande besked

Innan matchen var slut hade även Simon Sandberg åkt på en skada. Backen grinade illa, tog sig för knät och fick sedan ta hjälp av kryckor för att lämna bänken. Han ger dock lugnande besked efter matchen.

– Det är helt okej nu. Vi har kollat på det nu och de säger att det inte ska vara någonting, det var nog bara knä mot knä. Jag blev lite rädd, men nu när det har lagt sig tror jag inte att det ska vara någon fara, säger han och fortsätter:

– Det blir lite tröttsamt med alla skador. Framför allt undrar alla vad som händer. Jag vet inte vad vi ska säga, jag tycker att vi tränar på bra och förbereder oss bra, men vi åker på skit.

”Var en chansning”

Stefan Billborn om skadeläget:

– Aron var en chansning, vi visste innan att det skulle bli tufft, men vi hade andra spelare borta och det kunde inte bli så mycket värre. Khalili är en baksida, han hade inte känt någonting förut och har inte haft några problem, säger Stefan Billborn om skadehelvetet.

Hammarby saknade även David Fällman och Alexander Kacaniklic mot Blåvitt på grund av skador.

– Vi valde att vila honom (Kacaniklic), vi kände att han var lite tveksam, säger Billborn.

Det börjar bli många muskelskador nu, har ni gjort en analys av varför?

– Jaa… jag vet inte. Vi får titta på det, om det finns ett samband. Det är jobbigare om det är olika, så är det svårare att sätta fingret på det. Vi är väl för klena helt enkelt, det är väl det.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM