Tränaren attackerad av vilda målburen

Blåsningen i Göteborg har setts av tre miljoner: Skrattade i två minuter

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Här är årets blåsning i svensk fotboll.

Nicholas Wallin-Nastaj blev attackerad (!) av en målbur när Örgryte tog emot Trelleborg i P17-allsvenskan.

Nu har klippet på den chockade tränaren snart setts av tre miljoner.

– Vi bara skrattade i två minuter när vi såg det, säger Wallin-Nastaj om klippet.

Tågtrafiken stod still efter att SMHI utfärdat en klass 1-varning för ”mycket hårda vindbyar” i Västra Götaland i söndags. Men det var ingenting som stoppade Örgryte och Trelleborg från att göra upp i P17-allsvenskans nedflyttningsserie.

”Tur att jag stod sidoställd”

Det blev dock allt annat än en normal fotbollsmatch.

– Det flög bollar och koner lite överallt. När jag sen sparkade bort en boll för tionde gången tänkte jag bara att ”nu får det fan lägga av”. Men det var tur att jag gjorde det för då stod jag sidoställd och kunde se vad som hände sen, säger Örgrytes tränare Nicholas Wallin-Nastaj.

Det som hände sen var att vinden tog tag i en av målburarna utanför spelplanen som kom farande i hög hastighet rakt mot ungdomstränaren intill spelarbänken.

– Det sjuka var att det låg ett mål inne på planen redan innan matchen och en av mina spelare sa att han hade sett hur det flugit in. Jag sa bara åt honom att sluta hitta på för jag förstod inte riktigt var vinden skulle ta tag. Det är ju bara ett stort nät med hål i så det lät lite konstigt.

”Fattade inte vad jag menade”

Det är nu fler än bara de närvarande på plats som förundrats och roats av händelsen. Efter att populära kontot 433 spridit klippet i sina sociala medier har det i skrivande stund nått nästan tre miljoner tittare bara på Instagram.

– Det är kul att det blivit så viralt. Jag snackade med min assisterande, som inte kunde vara på matchen, redan på kvällen och sa att det hade blåst sjukt mycket. Att det ”flög in mål och hade sig”. Han fattade inte vad jag menade. Sen sa jag åt honom att ta upp videon på matchen och sätta matchuret på 08:30. Han undrade vad han väntade på men sen kom det och då skrattade vi bara i två minuter.

Hur gick det i matchen?

– Det var en annorlunda match. Jag har spelat under blåst förut men det här var helt overkligt. Man fick hålla bollen på backen för så fort den studsade upp en halvmeter var den helt okontrollerbar. Men vi vann med 2-1 efter att ha avgjort på en hörnvariant i 92:e minuten. En låg hörna längs backen med avslut längs backen också. Vi höll bollen på backen hela matchen. Det var bäst så.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.