Premier League

Lagkamraternas stora hyllningar

Victor Nilsson Lindelöf pekas ut som favorit till årets spelare i Manchester United: Han förtjänar det

avPatrik Brenning

Victor Nilsson Lindelöf kan på torsdag utses till Årets spelare i Manchester United.

Lokaltidningen Manchester Evening News pekar i alla fall ut svensken som favorit till priset efter lagkamraternas hyllningar.

– Victor förtjänar det, säger Ander Herrera till klubbens hemsida.

Varje år hyllas årets spelare i Manchester United med ett pris framröstat av fansen och ett efter en omröstning bland spelarna själva. Inför torsdagens gala pekar Manchester Evening News ut Victor Nilsson Lindelöf som favorit till spelarnas pris.

Herrera: Jag röstade på Victor

På klubbens hemsida identifierar också Paul Pogba, Ander Herrera, Juan Mata och Lee Grant svensken som en het kandidat.

– Jag röstade på Victor Lindelöf. Under en säsong när vi alla haft både bra och dåliga prestationer så tycker jag att Victor är den som hållit den jämnaste nivån. Jag tycker att han förtjänar priset. Han kan bli en av världens bästa försvarsspelare och en viktig spelare för Manchester United de kommande åren. Så han förtjänar det, säger Ander Herrera.

– Jag tycker Luke Shaw varit fantastisk. Han har fått möjligheten och ett stort förtroende av tränaren. Victor Lindelöf har även han spelat fantastiskt bra och visat sina kvalitéer liksom Marcus Rashford. Så jag skulle säga de tre, säger Pogba.

Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
Lindelöf pekas ut som en het kandidat till Årets spelare i Manchester United.

Mata: ”Blir glad om Victor vinner det”

– Jag tänker inte berätta vem jag röstade på men jag kan säga vilka spelare som kan vinna det. Jag tycker att Victor Lindelöf har haft väldigt bra perioder under den här säsongen. Han har visat mognad, har självförtroende med bollen, kan försvara bra och är en fantastisk kille. Jag blir glad för hans skull om han vinner det, säger Juan Mata som också nämner Luke Shaw och Paul Pogba som kandidater.

– Defensivt har alla killar varit bra men jag tycker att Victor Lindelöf har utmärkt sig när det gäller hans jämna prestationer och det sätt han vuxit på under säsongens gång. Som en partisk målvakt tycker jag Victor ska få det, säger reservmålvakten Lee Grant.

Victor Nilsson Lindelöf avslöjar samtidigt att han lägger sin röst på ytterbacken Luke Shaw.

– Om jag måste välja en skulle jag ta Luke eftersom han varit bra under hela säsongen, säger svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM