Damallsvenskan i fotboll

Pinsamma stjärnmissen på upptaktsträffen: ”Tråkigt”

avPetra Thorén

Vem blir skyttedrottning i damallsvenskan?

Enligt ett stort svenskt spelbolag: SARA Blackstenius.

– Det är tråkigt att de inte har koll på namnen. Inte alls roligt, säger Linköpingsspelaren Stina Blackstenius.

Stina Blackstenius har återvänt till allsvenskan från franska Montpellier. Hon hoppas på en nystart och omstart i Linköping.

Anfallaren var den största stjärnan som deltog på den damallsvenska upptaktsträffen i Stockholm under torsdagen.

Där pekades hon av ett stort spelbolag ut som den hetaste kandidaten till att vinna skytteligan.

Eller hur var det?

”Inte ens likt”

På bilden som visades upp inför den samlade expertisen och de allsvenska klubbarna stod det S a r a Blackstenius.

En namnmiss med andra ord. Stina Blackstenius som satt några rader nedanför scenen reagerade direkt.

– Man önskar att de hade koll på namnen, säger Stina Blackstenius.

1 av 2 | Foto: Petra Thorén

Dagens programvärd Johanna Frisk hade däremot koll och sa rätt namn, men på storbildsskärmen stod det fel.

Landslagets och Linköpings stora stjärna tror inte att missen hade skett om det handlat om herrar.

– Nej, det tror jag inte. Där har man koll på namnen. Sara... jag vet inte ens om det är likt. Det är en sak om man säger fel men det var i skriftform och man har möjlighet att ändra. Det är tråkigt att man inte reagerar, säger hon.

Missade rekordmatchen

Stina Blackstenius är redo för den allsvenska startens som för Linköping sker mot Växjö nästa onsdag. Anfallaren missade båda Sveriges landskamper, Tyskland och Österrike, men är frisk igen och deltog under torsdagen på den damallsvenska upptaktsträffen.

Nu får hon leverera i allsvenskan för att visa förbundskapten Peter Gerhardsson att hon är en spelare för startelvan i VM i sommar.

– Det var väldigt tråkigt såklart. Sjukdomen kom helt utan förvarning. Det var tråkigt och dålig tajming, säger Stina Blackstenius.

– Det var jobbigt såklart, jag hade verkligen sett fram emot matcherna just för att jag kom till lägret med en bättre känsla än inför Algarve. Jag hade fått fler matcher i benen. Det var tråkigt att inte få uppleva rekordmatchen, säger Stina Blackstenius.

– Det hade varit otroligt roligt att få uppleva ett VM och sen att få spela också. Fokus får ligga på att prestera så bra som möjligt. Först för att visa att jag ska ha en plats i truppen, men också att jag gärna spelar, säger Stina Blackstenius.

Vinner Stina Blackstenius skytteligan då?

– Jag har en förhoppning om att göra en så bra säsong som möjligt, men om det räcker till att jag vinner skytteligan har jag ingen aning. Det finns många starka kandidater.

Landslagsanfallaren Anna Anvegård från Växjö DFF däremot fick ställa in torsdagens träff och det finns en osäkerhet kring premiären, även om det är en vecka kvar.

– Hon har blivit sjuk, säger tränaren Henrik Larsson.

Anna Anvegård blev krasslig efter landskampen mot Österrike i tisdags. Det är ännu oklart om hon hinner bli frisk till premiären, men ännu finns det tid.