Officiellt: Samuelsson klar för FC Rosengård

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jessica Samuelsson

avFrida Fagerlund, Michael Wagner

FOTBOLL

Jessica Samuelsson lämnar Arsenal för att öka sina VM-chanser.

Försvararen återvänder till Sverige – men inte till ex-klubben LFC.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle spela för Rosengård, säger hon.

De senaste åren har fotbollsmässigt varit tuffa för Jessica Samuelsson.

Från kontinuerlig speltid i både klubblaget Arsenal samt landslaget har skador kommit i vägen för försvararen.

När Peter Gerhardsson tog ut den svenska truppen till landskamperna mot Tyskland och Österrike fanns Samuelsson inte med. Men förbundskaptenen var noga med att påpeka att han inte har räknat bort henne i VM.

Det är också den främsta anledningen till att hon nu väljer att lämna London.

– Det har varit ett tufft beslut att lämna Arsenal i slutracet om ligaguldet, men detta är en chans för mig att öka mina chanser till en VM-plats, även om chansen är liten så vill jag inte missa den, säger Jessica Samuelsson till klubbens hemsida.

– Efter min skadehistorik känns detta som det ända rätta, jag ser fram att träffa tjejerna i laget och börja en ny resa tillsammans med dem.

”Glad och exalterad”

Ny klubb är dock inte Linköpings FC, som hon tillhörde 2010–2017. I stället ansluter hon till konkurrenten FC Rosengård.

– Jag är glad och exalterad, säger Samuelsson.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag aldrig att jag skulle spela för Rosengård, de har alltid varit de absolut största konkurrenterna när jag spelat i Sverige och Linköping FC. Men efter att ha pratat med Jonas och fått mer insikt i hans ledarskap och om klubben överlag kändes det som ett självklart val. Hans spelfilosofi passar mig och han och klubben har höga ambitioner. 

Sportchefen Therese Sjögran:

– Vi tror att hon genom att komma hem och och få mycket speltid, att hon kommer att ta tillbaka sin landslagsplats. Vi får en meriterad spelare som har mycket erfarenhet från spel i utlandet men även av spel i stora turneringar med A-landslaget. Jessica har en otrolig karaktär och i henne får vi en spelare som har rätt inställning och ger alltid 100% i varje situation.

Gerhardsson: ”Fick indikationer”

Förbundskapten Peter Gerhardsson berättar för Sportbladet att han besökte London och spelaren så sent som förra veckan.

– Då fick jag indikationer på att hon kunde komma att flytta. Nu får hon möjlighet att spela sju allsvenska omgångar innan vi tar ut VM-truppen och det är inte fel i det här fallet. Det är intressant att hon får fler matcher, säger Gerhardsson.

Rådde du henne att flytta?

– Nej, jag ger inga direkta råd på det sättet. Sådana beslut får spelarna fatta själva.

Alla skytteligavinnare i allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM