Malmö FF

Går ut med dödsorsaken: ”Det känns viktigt”

Malmö FF om Håkan Jeppssons död

avMattias Karlsson

Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson gick hastigt bort i december.

För första gången har nu dödsorsaken blivit känd.

– Jag tycker att det är viktigt att påpeka hur fallet var, säger nuvarande MFF-ordföranden Anders Pålsson till MFF-Podden hos Sydsvenskan.

Att Malmö FF:s dåvarande ordförande Håkan Jeppsson hade avlidit vid 57 års ålder kom som ett chockbesked, det var många runt om i landet som uttryckte starka känslor.

”Malmö Fotbollförening är i sorg. Föreningens ordförande Håkan Jeppsson har hastigt gått bort vid en ålder av 57 år”, skrev klubben i ett pressmeddelande.

– Det var ett chockartat besked som vi fick naturligtvis, världen stannar ju upp när man får ett sådant besked. Vi fick samlas väldigt snabbt på några timmar och det är klart att man försöker vara rationell i den svåra situationen, man måste fatta ett antal beslut och man måste göra det väldigt snabbt och det får inte bli fel, säger Anders Pålsson som då var med i styrelsen.

Sportslig framgång

I veckan efter spelade Malmö FF mot Besiktas i Turkiet i den sista gruppspelsomgången i Europa League, 1–0-segern efter mål av Marcus Antonsson betydde att Skåne-klubben gick vidare till 16-delsfinalen där man senare lottades mot Chelsea.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Pålsson
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Håkan Jeppsson

– Det är klart att sorgen att mista en kollega, mycket god vän och broder är ju tungt – men man tvingas ju i de här situationerna att gå vidare för det finns ju inget alternativ, man måste ju vara rationell och sedan måste man naturligtvis då ha en sorgetid och den är ju olika lång för olika personer. Vi spelade ju också en viktig match nere i Turkiet då mot Besiktas, så det blev ju tror jag en injektion glädje att vi lyckades ta oss vidare därifrån, säger Anders Pålsson i podden.

Tydlig med orsaken

Vidare säger han att det var en mycket svår tid och han vill själv vara tydlig med dödsorsaken.

– Den informationen som jag har fått är att Håkan Jeppsson gick bort med ett medfött hjärtfel. Det är det som har lämnats till oss från familjens sida, säger Anders Pålsson.

Efter dödsfallet blev Anders Pålsson tillförordnad ordförande, på årsmötet den 1 mars valdes han vid 61 års ålder till ordförande efter 49 år i föreningen.

Håkan Jeppsson tillträdde på ordförandeposten efter legendariske Bengt Madsen 2010 och ingick i Malmö FF:s styrelsen sedan 2004.

Han var ordförande under en storhetstid då klubben bland annat tog fem SM-guld, avancerade till två Champions League-gruppspel och gick till nämnda 16-delsfinal i Europa League-gruppspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM