Mané: ”Då kan jag byta bort CL-medaljen”

Sadio Mané är redo att byta bort sin Champions League-titel.

Men bara om Senegal vinner Afrikanska mästerskapet.

– Att vinna något med mitt land hade varit magnifikt, säger 27-åringen.

Liverpool hade en succésäsong bakom sig. Laget slutade visserligen på en andraplats, ett poäng bakom Manchester City, men kunde glädjas åt att vinna Champions League två veckor senare.

En som har varit en nyckelspelare i Liverpool är ytterforwarden Sadio Mané. Just nu befinner 27-åringen i Egypten för att spela Afrikanska mästerskapet med Senegal. En turnering Mané jättegärna vinner.

– Det är upp till oss spelare att nå framgångar med landslaget. Vi är väl medvetna om att vi är en av förhandsfavoriterna men det kommer inte räcka. Vi måste ge allt för att vinna det hela, säger Liverpool-spelaren, enligt Daily Mirror.

Vann första matchen

Han sträcker sig så långt att han är beredd att byta bort Champions League-titeln han har precis vunnit mot Afrikanska mästerskapet.

– Att vinna med mitt land, något vi inte har gjort tidigare, hade varit magnifikt. Jag är redo att byta Champions League mot AFCON, säger Sadio Mané.

Senegal besegrade Tanzania i den första gruppspelsmatchen med 2–0. Härnäst väntar Riyad Mahrez Algeriet på torsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.