Stina Blackstenius

Blackstenius avgjorde mot gamla kompisarna

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

GÖTEBORG. Första matchen mot gamla laget efter den infekterade övergången.

Och matchhjälte direkt.

– Det är klart att det kändes märkligt att möta sina gamla lagkompisar i spelargången innan matchen, säger Stina Blackstenius efter 2-0 mot Linköping.

Det var vinterns mest omtalade övergång. Stina Blackstenius blev klar för Göteborg, mot Linköpings vilja, efter ett utslag i skiljenämnden. 

I kväll ställdes hon för första gången mot sina gamla lagkompisar. Och sparkade förmodligen bort dem från guldstriden. 

– Det är alltid speciellt att möta sitt gamla lag. Eller ja, det är första gången jag spelar mot ett lag som jag spelat i tidigare. Men Linköping är en klubb som betytt väldigt mycket för mig. Att då stå på andra sidan, det kändes märkligt, säger hon.

Hon hade ingen kontakt med sina lagkompisar innan matchen.

– Nej, det har jag inte haft. 

Var det ett kärt återseende?

– Lite märkligt så klart, att möta sina gamla lagkompisar i spelargången innan avspark. Men jag hälsade på de flesta tror jag. Sen i en sån här viktig match gäller det att lägga fokus på rätt saker, på det som händer på planen. Men det är klart att jag hälsar på mina gamla lagkompisar. 

Även om det inte var någon kontakt innan matchen så var det rejält med kontakt redan från avspark. Linköpingspelarna spelade tufft, och verkade ha riktat in sig speciellt på Göteborgs färska anfallare. 

– Haha, kanske det. Men det är ju deras uppgift att stoppa oss. 

Särskilt nära var dock Linköping aldrig att göra det. I den 46:e minuten språngnickade Blackstenius in 1-0 mot sitt gamla gäng. Och firade rejält.

– Jag var så glad över att få göra mål igen. Det är lite känsligt det där med att fira, men jag minns knappt vad jag gjorde? 

Målet var Blackstenius blott andra den här säsongen.

”Det var speciellt”

– Det har varit frustrerande, det är lätt hänt att man stressar upp sig. Men jag har bara försökt att fokusera och tro på att det skulle komma. Och det gjorde det i dag. 

Pauline Hammarlund gjorde 2–0 i den sjätte övertidsminuten, och det sänkte Linköping. I den andra halvleken hade hon och Blackstenius ytterligare åtta jättelägen, men utan att lyckas få bollen förbi storspelande Linköpingsmålvakten Matilda Haglund.

– Känslan var att vi hade bud på fler mål. Lite synd att vi inte sätter dem. 

Det har varit väldigt mycket snack om din övergång, är det skönt att den här matchen är över nu?

– Det är inget som jag har gått och funderat på. Men ja, det var tre viktiga poäng. Och det var Linköping som var motståndare. Lite speciellt, men nu spelar jag för Göteborg. Sen kommer jag inte ifrån att det är märkligt. 

I och med segern är Göteborg tillbaka i serieledning. Linköping är tre, men nu fyra poäng bakom. 

Alla matcher i damallsvenskan sänds på Sportbladet Play.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stina Blackstenius

Kopparbergs/Göteborg FC

Pauline Hammarlund