Asbaghi: ”Vi tycker synd om oss själva”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. IFK Göteborg var på väg mot en blytung förlust efter mardrömsminuterna i den första halvleken.

Men i den 89:e minuten räddade August Erlingmark en poäng.

– Vår reaktion är väldigt, väldigt dålig efter de minuterna, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi.

IFK Göteborg fick en smakstart i ångestmötet med Östersund då nyss nämnde Erlingmark satte 1–0 redan efter tre minuters spel.

Men sedan kom en kollaps av den grövre modellen.

  • I den 27:e minuten styrde Jakob Johansson in 1–1 i eget nät.
  • I den 29:e brände Hosam Aiesh en straff med flera meters marginal.
  • Och i den 31:a kom nästa självmål då ÖFK-backen Noah Sonko Sundbergs distansskott styrdes på egen Blåvitt-försvarare in i mål bakom en ställd Giannis Anestis.

”Vi blir väldigt små”

De mardrömsminuterna sammanfattar Blåvitts säsong, menar Poya Asbaghi.

– Vi kunde göra nästan vad vi ville, varenda gång vi gick in i press vann vi bollen. Det är väldigt sällan du har en sån matchbild i allsvenskan, det har förmodligen inte hänt oss någon gång i år. Det kändes ologiskt när de gjorde 2–1. Efter det målet är vår reaktion väldigt, väldigt dålig. Vi hänger med huvudena, vi tycker synd om oss själva, vi går inte in i närkamperna. De jublar när de rensar till inkast och vi blir väldigt små i det läget.

Räddade poäng

Erlingmark klev till slut fram som något av en frälsare för Blåvitt, för i den 89:e minuten höll han sig framme och kvitterade till 2–2, vilket blev slutresultatet.

– Det är hur vi hanterar minuterna efter 1–0 som är totalt oacceptabelt. De fick en gratisbiljett in i matchen och de firar vunna inkast och allting. Det gäller att försöka hitta tillbaka till vårt spel, men vi tar inte vara på övertaget och gör inte det enkla med bollen. Gör vi det kan vi göra både 2–0 och 3–0, säger August Erlingmark efter matchen.

Trots det sena kvitteringsmålet var Poya Asbaghi besviken.

– Vi får in 2–2 och har chansen att göra 3–2. Det är klart att vi kunde ha vunnit den här matchen, men med den historik vi har haft i allsvenskan med att vi inte haft marginalerna med oss... Vi har inte råd att göra såna 20 minuter som vi gjorde under den första halvleken i dag. Vi, om något lag, måste jobba i över 90 minuter så att vi kan ha råd att missa straffar och blåsas av för offside och ändå vinna matchen. De marginalerna skapar vi inte, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi på den efterföljande presskonferensen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.