Billborn om Tankovic: ”Förutsätter att han lämnar”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarbystjärnan Mujo Tankovic fanns, överraskande, inte ens med i truppen när Örebro besegrades med 3–0.

Tränare Stefan Billborn medger att han var spelbar och att det var av rotationsskäl främst. Men...

– Jag vet ingenting, men jag förutsätter det. Men jag har gärna kvar honom, säger Billborn om Tankovics Hammarbyframtid.

Det var många som höjde på ögonbrynen när Muamer Tankovic varken fanns med i startelva eller på avbytarbänk i Hammarbys match hemma mot Örebro.

Det faktum att Hammarbystjärnans kontrakt går ut i slutet av månaden spädde naturligtvis på funderingarna också.

På presskonferensen efter en övertygande 3–0-seger mot Örebro utvecklar Stefan Billborn resonemanget som låg bakom ändringarna.

– Jag visste redan innan att jag inte skulle starta med honom. Och då kändes det inte som det fanns någon anledning att ha honom på bänken, säger Billborn, som refererade till att ”Mujo” startat samtliga matcher denna säsong hittills.

”Har gärna kvar honom”

Bajentränaren utvecklar:

– Det var inga problem för Mujo heller. Han förstod det. Det var naturligt. Hade jag bedömt att han skulle starta skulle han ha startat.

Samtidigt medger Stefan Billborn att han är inställd på att det stundande sommarfönstret sannolikt kan innebära att den Norrköpingsfostrade anfallaren lämnar (något som var på tapeten redan i vintras med tanke på kontraktssituationen).

– Jag vet ingenting, mer än att jag förutsätter det. Men jag har gärna kvar honom, säger Billborn och lägger skämtsamt till:

– Då kanske han får sitta på bänken nästa match.

”Vill aldrig sitta på bänken så klart...”

En Hammarbystjärna som faktiskt satt på bänken var Alexander Kacaniklic, åtminstone till en början. Något som också var på grund av att Billborn ville vila och rotera.

– Alex har startat nio matcher i rad. Känns som han behöver lite mer spets. Så hoppas också att han ska hämta lite kraft, säger Billborn.

– Jag vill aldrig sitta på bänken så klart. Men det var något Stefan ville. Så man får fråga honom mer om det, säger Kacaniklic själv.

Du kände inte själv att du behövde vila?

– Jag känner mig bra. Jag känner mig pigg. Så jag kände inte att jag behövde det.

”Upp och ner”

Det var dock inte på något sätt en sur eller besviken Kacaniklic som figurerade i den mixade zonen efter matchen, utan han pratade fritt och skämtade med lagkamrater efter 3–0-segern.

Vad känner du om din egen säsong?

– Den har väl varit lite som lagets. Upp och ner. Samtidigt känner jag att jag varit där och skapat chanser och vart där. Men bollen har inte gått in. Små marginaler.

Mujo Tankovic var på läktaren under Hammarbys storseger mot Örebro.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Mujo Tankovic var på läktaren under Hammarbys storseger mot Örebro.
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.