MFF presenterar sitt första nyförvärv

avElvedin Basic

FOTBOLL

Malmö FF har gjort klart med säsongens första nyförvärv.

Dansken Lasse Nielsen ansluter från belgiska Gent på ett fyraårskontrakt.

– Vi har värvat en väldigt duktig spelare, säger sportchefen Daniel Andersson på presskonferensen.

Redan i veckan kunde både Sportexpressen och Fotbolldirekt avslöja att Malmö FF både var på jakt, och skulle göra klart med Lasse Nielsen från Gent.

Enligt uppgifter till Sportbladet flög spelaren in till Sverige under torsdagen, och klarade läkarundersökningen i Malmö. Denna morgonen skrev 29-åringen på ett fyraårskontrakt med svenska mästarlaget.

– Jag vet att MFF vunnit 19 svenska mästerskap. Om vi vinner ett till får vi sätta ännu en stjärna på bröstet. Det skulle vara väldigt roligt att vara med och bidra till det, säger Lasse Nielsen.

Betalar 6 miljoner

Nielsen kom till Gent 2014, men i stora delar av sin karriär har han spelat i Ålborg, där han bland annat tränats av MFF:s nye tränare Magnus Pehrsson mellan 2009–2010.

– Jag hoppas på att bidra med en defensiv stabilitet och med mina erfarenheter från Europa League och Champions League, berättar nyförvärvet, berättar nyförvärvet.

Enligt danska uppgifter uppges Malmö betala sex miljoner kronor för spelaren.

Välscoutad spelare

Malmö har följt spelaren under en längre tid medger sportchefen Daniel Andersson.

– Vi har känt till honom länge. Det är en spelartyp vi behöver i det sättet vi vill spela. Han är snabb, aggressiv och kommer att vara väldigt viktig i vår speluppbyggnad och när vi ska vinna tillbaka bollen, förklarar Daniel Andersson som öppnar för förändringar:

– Det kan komma förändringar, det kanske inte kommer några förändringar alls, men just nu är vi väldigt nöjda med den truppen vi har.

Lasse Nielsen kommer att bära tröja nummer 24 och ansluta till laget nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM