Zlatans stöd till syndabocken Pogba

FOTBOLL

Paul Pogba blev halv syndabock mot Liverpool.

Nu stöttas Manchester United-stjärnan av Zlatan Ibrahimovic.

– Det är tryck på Pogbas axlar 24 timmar om dygnet, säger Zlatan.

Paul Pogba hade en tung söndag på Old Trafford.

Fransmannen, som värvades för en miljard kronor i somras, orsakade en straff med en märklig hands och tog dessutom strypgrepp på Liverpoolkaptenen Jordan Henderson.

– Den där straffen vet jag inte vad det handlar om. Men stryptaget på Henderson, som givetvis borde varit en varning, kommer ur en frustration och desperation för att rätta till det han ställde till med, sa Sportbladets Erik Niva i Viasatstudion.

Zlatans stöd till Pogba

Pogba räddades dock något när Zlatan Ibrahimovic nickade in kvitteringen till 1–1 fem minuter från slutet.

Och nu får fransmannen stöd av den svenske anfallsstjärnan – som spelat i krafyllda miljöer som Inter, Milan, Juventus, Barcelona och Paris Saint-Germain – för att hantera pressen.

– Press är något jag gillar. Jag känner inte Pauls personlighet så jag vet inte om jag kan svara för honom, men jag tror att han gillar det. Utan pressen skulle vi inte vara på tårna på den här högsta nivån, säger Zlatan enligt Goal och fortsätter:

– Det är tryck på Pogbas axlar 24 timmar om dygnet – men han klarar det.

”Alltid press på Pogba”

Pogba sågades kraftigt av de engelska tidningarna efter mötet med Liverpool som menade att 23-åringen haft svårt att motsvara sin prislapp på en miljard kronor.

Dessutom menade flera experter att Pogba stördes av lanseringen av sin egen emoji strax före matchen.

– Det är så fotbollen är i dag med sociala medier och media som bygger upp matchen. När jag började spela fanns det inga sociala medier, ingenting. Men det är en del av spelet nu. Om det var för mycket, för lite? Vi vet inte. Vi bara följer spelet, säger Zlatan.