Olssons Swansea skrällde mot Liverpool

FOTBOLL

Liverpool förlorade på Anfield för första gången på ett år.

Martin Olssons Swansea skrällvann med 3–2 i vänsterbackens debut.

– Allting vid det målet gick fel. Vårt försvarsspel vid de tre målen är inte tillräckligt bra, säger Liverpools manager Jürgen Klopp.

Foto: AFP Sport

För några dagar sedan blev det klart att Martin Olsson byter Championship-klubben Norwich mot Premier League och Swansea. I dag fick vänsterbacken en fin debut med den walesiska klubben.

Efter en mållös första halvlek tog Swansea oväntat ledningen i den 48:e minuten. Fernando Llorente stötte in bollen från nära håll efter en hörna.

– Jag kan inte förstå hur Llorente, som gjorde målet, kan lämnas helt omarkerad i boxen och göra mål, säger Liverpools manager Jürgen Klopp på presskonferensen.

Fyra minuter senare kom tvåan.

Olsson låg bakom andra målet

Martin Olsson och Tom Carroll – båda nyförvärv i januari – låg bakom målet. Olsson tog sig fram på vänsterkanten och lade sedan upp bollen för Tom Carroll. Den före detta Tottenham-spelaren skickade in bollen i straffområdet.

Mitt i boxen kom Llorente och nickade in 2–0-målet, hans andra mål i matchen.

– Sedan hade de sin andra chans i matchen. Briljant inlägg, briljant nick. Det kan jag acceptera. Om något sådant sker pratar jag inte om misstagen i huvudspelet. Men vi borde kunna ha skyddat oss mot passningen och inlägget. Det ska vi kunna göra, säger Klopp.

Men Liverpool fick kontakt omgående. På ett inlägg från vänster smög Roberto Firmino upp bakom Olsson och nickade in reduceringen.

Liverpool lyckades även kvittera. Firmino ordnade 2–2 i den 69:e minuten. Då såg det positivt ut för hemmalaget på Anfield.

Sigurdsson blev hjälte

Men Swansea fick sista ordet. Gylfi Sigurdsson ordnade 3–2 och tre poäng till Premier League-jumbon. Efter slarv i Liverpools försvar skjuter islänningen in bollen med vänsterfoten.

Det är första gången Swansea vinner en ligamatch på Anfield.

– Det är den situationen jag är mest besviken på. Allting vid det målet gick fel. Vi var passiva, det är det största misstaget där. Vårt försvarsspel vid de tre målen är inte tillräckligt bra, säger Klopp.

I den 79:e minuten byttes Olsson, som gjorde en bra debut, ut. Angel Rangel ersatte vänsterbacken.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se