Deniz Hümmet: ”Valde hungern före pengarna”

Publicerad 2024-02-02

SALOBRE. Deniz Hümmet hade anbud från Italien, Spanien, Turkiet och Asien.

Men 27-åringen tackade nej till miljonerna för att bli den nia Djurgården har saknat.

– Det är inget jag är orolig över, säger anfallaren.

Följ ämnen

Efter nio mål och en assist i Kalmartröjan förra säsongen hade Deniz Hümmet mer erbjudanden än någonsin tidigare under vinterfönstret. 

Men i måndags tog han flyget upp till Stockholm för att skriva på för Djurgården. 

– Det är klart att man hade mycket tankar om man skulle välja ekonomin, var man ska bo eller det trygga. Men efter att ha tänkt mycket och noga kändes det bäst med Djurgården. Det var kanske inte ett enkelt val, men det var rätt tydlig vad jag ville, säger Hümmet som inte sticker under stol med att det var en del pengar han tackade nej till. 

– Ja, det kan man verkligen säga. Man spelar inte fotboll tills man är 65 så det är klart att pengar är viktigt, men jag känner att jag är i min bästa ålder så jag valde hungern. Jag drivs av att ha höga mål och vill spela om titlar. Djurgårdens ambitioner matchar bra med vad jag vill. Det är ju en stor klubb och det innebär mycket press att man ska vinna. Allt det kändes bra och triggar mig väldigt mycket.

Erikssons miss – minns inte Hümmet

Som tonåring var han en av de största anfallstalangerna i Malmö FF. A-lagsdebuten kom 2014 i en cupmatch mot Halmia. Med i laget fanns också Magnus Eriksson. Men att en då 18-årig Deniz Hümmet hoppade in i slutet av den första halvleken var inget Djurgårdens lagkapten kom ihåg när duon återförenades tio år senare. 

– Jag skojade med honom och nämnde det för att se om han kom ihåg det, men det var många år sedan. Jag hade precis kommit upp i A-laget och var inte uppe jättelänge innan jag stack till Frankrike, säger Hümmet.  

Fick han skämmas när han inte mindes det? 

– Vi skrattade åt det och skojade, men när jag nämnde det lite mer detaljerat kom han ihåg. 

Efter en sejour i franska Troyes, där det blev sex matcher, spelade Hümmet i Gefle, Trelleborg, Elfsborg, Örebro och Rizespor innan han till sist landade i Kalmar inför förra säsongen. 

– Det tog ett tag att hitta formen, men sen under hösten så klickade det ju. Allt satt och bara flöt på. Det fanns lite mer att hämta i spelet och sådär men tio poäng är jag ganska nöjd med.

”Vill göra skitmål”

Bortsett från Mohamed Buya Turay och Victor Edvardsens första säsong har det inte riktigt lossnat för niorna i Djurgården. Men det är inget som bekymrar Hümmet. 

– Det har man ju sett (att de haft det svårt), men det är inget jag är orolig över. Alla spelare är ju olika. Sen är laget jätteviktigt också. Så länge laget funkar bra är jag övertygad om att det kommer funka bra för mig också, säger Hümmet som gjorde några mål under torsdagens träningspass. 

– Jag jobbar mycket på mina avslut och det är väl en av mina styrkor. Jag gillar den typen av övningar så det kändes bra att få trycka dit några kassar. Jag gjorde inga enkla mål förra säsongen och det jag vill göra. Jag vill göra de här skitmålen, peta in dem och vara på returer så jag jobbar extremt mycket individuellt med avslut och försöker komma till lägen.

Vad tror du om er säsong? 

– Djurgården är en sån klubb som ska slåss om titeln varje år. Så det är väl vår målsättning, att vara i toppen och gå för det hela vägen.