Kafaji matchhjälte när Häcken krossade Växjö

Publicerad 2023-04-02

VÄXJÖ. Häcken fick en krampaktig start på damallsvenskan, men efter ett flygande anfall och en spräckt nolla så lossnade det.

Rejält.

– Jag tänkte shit hade jag missat där hade det varit som förra veckan, säger Anvegård.

Häcken åkte på en oväntad förlust hemma mot Djurgården i premiären. Det tippade topplaget hade svårt att skapa chanser mot de lågt stående gästerna.

På ett soldränkt Visma Arena försökte nykomlingarna Växjö DFF störa Häcken på samma sätt.

– Jag förstår att de ställer sig lågt eftersom vi är ett bollskickligt lag och de såg att det typ fungerade mot Djurgården, men jag tycker vi löser det bra i dag, säger Rosa Kafaji.

Men i den 33:e minuten kom till slut Häckens första mål för säsongen.

Det efter ett fint anfall på vänsterkanten där Anna Anvegård fick bollen felvänd, vände upp och satte den på yta för Anna Sandberg.

– Det är väldigt roligt. Vi har gjort precis samma på träningen i veckan, jag och Sandberg. Jag tycker att vi har bra samarbete där, säger Anvegård.

Vänsterbacken löpte hela vägen ner innan hon la den snett inåt bakåt till Rosa Kafaji. Efter att ha fintat bort Växjöförsvararen kunde talangen placera in bollen.

– Det är lätt att man stressar när man får ett sånt läge, man blir exalterad typ. Jag gör en kroppsfint och sen baaam så sitter den, säger Kafaji.

Anvegård tystade arenan

Det var Häckens första mål för säsongen.

– Vi har ju lite problem med planen framför allt. Men sen så tycker jag att när vi gör ett mål så känns det som att vi släpper ner axlarna och verkligen kan spela ut, säger Anvegård.

Hur svårspelad var planen?

– Jag som ändå tycker att jag har hyfsat teknik tyckte att det var väldigt studsigt. Det var svårt att få fast bollen.

Och i andra halvlek kom islossningen. Det tog bara 12 sekunder innan det stod 2–0, Anvegård upp i krysset efter en läcker klack från Ruby Grant.

– Det kändes som att det blev helt tyst på hela arenan. Men det var skönt att vi fick 2-0 så tidigt, säger målskytten.

Hur mycket hann du tänka där?

– Ingenting. Det var först efter egentligen som jag tänkte att om jag hade missat där hade varit samma som förra veckan. Så det var skönt att det gick bra.

Både 3–0 och 4–0 kom efter målvaktsräddningar från Louise Högrell Ledbetter där Stine Larsen och Rosa Kafaji var först på returerna.

Tre poäng till Häcken och nykomlingarna Växjö får vänta ytterligare på sina första poäng i damallsvenskan 2023.

Häckenjubel efter 1–0-målet. Det skulle komma mer...