Markovic hjälte mot AIK – som håller på att missa Europa

Publicerad 2022-10-24

STOCKHOLM/GÖTEBORG. AIK förlorade med 1–0 mot IFK Göteborg.

Nu har stockholmarna gett upp hoppet om en direktplats till Europa.

– Fjärdeplatsen kan bli viktig så småningom, säger Mikael Lustig.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Det var ingen välspelad tillställning på Gamla Ullevi när IFK Göteborg välte AIK över ända och vann med 1–0.

Norrmannen Eman Markovic, nyförvärvet från IFK Norrköping blev stor hjälte när han gjorde matchens enda mål efter 81 minuter spel.

”Trivs väldigt bra”

I en kontring tillsammans med Hosam Aiesh, som nyligen var avstängd internt efter en incident under matchen mot Elfsborg, var framspelaren.

– Det var väldigt skönt att se den gå i mål. Det är ju en klasspassning av Hosam, det är bara att slå till den. Jag trivs väldigt bra i klubben och den här segern var väldigt härlig, säger matchhjälten i Discovery.

– Det är sådana här matcher man vill vinna, fyller Aiesh i.

Kan missa Europa

Ett krampaktigt AIK skapade inte mycket alls och forceringen uteblev helt. Förlusten gör att stockholmarna är kvar som femma i tabellen, tre poäng upp till Hammarby på Europaplats med två omgångar kvar.

– Med tanke på skavankerna vi hade kliver vi in och gör en spelmässigt bättre match än Göteborg. Sen gäller det att göra mål och det gör inte vi. Vi rullar kanske inte ut Blåvitt, men det är vi som tar tag i taktpinnen. Sen chansar vi lite på slutet, säger Mikael Lustig.

Hur ser du på chansen att knipa en Europaplats?

– Det blir tufft att ta tredjeplatsen. Fjärdeplatsen kan bli viktig så småningom. Vi får kriga på, det är sex poäng kvar att spela om. Tar vi dem så får vi se var vi hamnar.

På söndag kan BK Häcken säkra SM-guldet mot IFK Göteborg.