La Liga

”Nära att signa för Sabadell”

Av: 

Adam Pinthorp

FOTBOLL

Efter succén i Málaga skrev supertalangen Isco på för Real Madrid i somras – där framgången har fortsatt.

Men 21-åringens karriär kunde fått en annan vändning säsongen 2009/10, då han var på väg till Sabadell i tredjedivisionen.

Ingen har väl undgått Francisco Román Alarcóns succé i fotbollsvärlden. Den 21-årige mittfältaren, som går under smeknamnet Isco, lämnade Valencia för Málaga  2011 där karriären tog fart på allvar. Efter två succéfyllda säsonger på solkusten styrde så Isco vidare till den spanska huvudstaden när han i somras skrev på för Real Madrid.

"Nära en överenskommelse"

Men karriären kunde tagit en helt annan vändning säsongen 2009/10. Till Marca berättar nämligen Manel Benavente, före detta huvudscout i Málaga, att Isco var väldigt nära att flytta till Sabadell, som då spelade i tredjedivisionen.

– Jag visste att det inte var lätt för Isco då Unai Emery inte hade fullt förtroende för honom och inte spelade honom i Valencias A-lag. Därför tog jag kontakt med hans agent och en slutlig överenskommelse var nära, men till sist beslutade sig Isco för att stanna i Valencia, säger Benavente.

Gör succé i Real

Det blev ytterligare en säsong i Valencia för Isco, innan det bar vidare till Málaga och därefter Real Madrid. I huvudstadsklubben har Isco hittills startat samtliga åtta ligamatcher och stått för fyra mål.

Imorgon ställs Isco mot sina gamla lagkamrater när Real Madrid tar emot Málaga hemma på Santiago Bernabéu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga