Hyllar talangen: ”Han är som Ibrahimovic”

Publicerad 2014-03-19

Sam Gallagher.

Sam Gallagher, 18 – lägg namnet på minnet.

Enligt Southamptons mittbacksjätte José Fonte kan han bli nästa Zlatan Ibrahimovic.

– Han har farten, kraften och längden, säger Fonte till Southern Daily Echo.

Följ ämnen

Premier League-laget Southampton har en framtida Zlatan Ibrahimovic i truppen. Det menar portugisiske José Fonte, som lyfter den 18-årige skotske anfallaren Sam Gallagher till skyarna i en intervju med Southern Daily Echo.

– Man kan se att han är väldigt stark, väldigt lång och väldigt kraftfull. Och så har han lagkamrater som Jay Rodriguez och Rickie Lambert som kan lära honom att bli ännu bättre, säger Fonte.

Gallagher, född 1995, byttes in i Southamptons seger mot Norwich i helgen som ett tidsdödande byte i den 93:e minuten. Fyra minuter senare fastställde han slutresultatet till 4-2.

”Har fart, kraft och längd”

Det var hans nionde inhopp för säsongen, och hittills har han bara startat en match för klubben sedan han lyftes upp från ungdomslagen.

– Han är som Ibrahimovic. Han måste fortfarande jobba en hel del för att bli som honom men han har farten, kraften och längden för att kunna bli ett hot både i luften och i djupled. Han är jobbig att möta! Han har många fina egenskaper för en anfallare och om han fortsätter jobba hårt kan han ta sig till hans (Zlatans) nivå och bli komplett, säger Fonte.

Fostrat världens dyraste

Målet mot Norwich var Gallaghers andra för säsongen. Som inhoppare gjorde han även 2-0-målet mot Yeovil i FA-cupen för två månader sedan.

Fonte har spelat med Southampton sedan tiden i League One, den engelska tredjedivisionen.

Southampton har tidigare fostrat spelare som Gareth Bale, Theo Walcott och Alex Oxlade-Chamberlain.

Följ ämnen i artikeln