IFK Göteborg vill lära Skåne att räkna

Blåvitts hånfulla kupp inför stormatchen

Malmö FF:s beslut att denna säsong spela med två stjärnor på bröstet fortsätter att röra upp känslor.

Nu pikas mästarklubben av rivalen IFK Göteborg som ska erbjuda utbildning inom matematik i Skåne.

– Vi tror gott om Malmö FF och utgår från att de har räknat fel som en direkt konsekvens av bristande undervisning, säger IFK Göteborgs marknadschef.

Det var i slutet av januari tidigare i år som Malmö FF beslutade att addera en andra stjärna ovanför klubbemblemet på årets allsvenska matchtröjor.

Kutym är i de flesta länderna att tio segrar ger en stjärna. Vad gäller landslag gäller en stjärna per VM-guld.

Mästarklubben räknar in de 17 SM-gulden plus de tre vinsterna i seriespelet när Allsvenskan spelades med SM-slutspel.

Det är ett beslut som rört upp känslor hos de allsvenska konkurrenterna, och främst IFK Göteborg, som är har flest SM-guld i svensk fotboll.

Reklamombudsmannen har fått motta flera anmälningar mot Skåneklubbens initiativ.

”Verkar illa ställt i Skåne”

Nu skickar Göteborgsklubben en hånfull känga till MFF och drar en parallell till årets Pisa-rapport (utbildningsstudie).

”Den senaste Pisa-rapporten signalerade att allt inte står rätt till när det gäller matematikkunskaperna inom den svenska skolan. I Skånetrakten verkar det vara riktigt illa ställt, långt värre än i övriga riket”, skriver IFK Göteborg i ett pressmeddelande.

Klubben meddelar att man därför tagit fram matematikhäftet ”Räkna med Blåvitt”, som man nu menar ska erbjudas till alla skolor i Malmöregionen.

”Förhoppningen är att öka de matematiska kunskaperna hos nuvarande och framtida generationer skåningar och därmed ställa saker och ting till rätta”, skriver IFK Göteborg.

Möts på måndag

– Vi tror gott om Malmö FF och utgår från att de har räknat fel som en direkt konsekvens av bristande undervisning. Sveriges näst mest framgångsrika förening ska nämligen inte behöva överdriva sina meriter, säger IFK Göteborgs marknadschef Andrej Häggblad Hristov.

Göteborg-kuppen kommer ett par dagar innan de båda lagen möts Gamla Ullevi. Båda storklubbar vann sina respektive premiärmatcher. Malmö hemmaslog nykomlingen Falkenberg 3-0 medan Göteborg vann 0-2 borta mot AIK.

MFF:s svar: Nästa gång får vi lära dem räkna till 20

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.