"Neymar kommer att lysa upp fotbollsvärlden"

FOTBOLL

Trots jättefilmningen – Celtic-tränaren Neil Lennon imponerad av Neymar

Foto: Neymar efter Scott Browns tackling.

Inför kvällens Champions League-match mellan Barcelona och Celtic uttalar sig Neil Lennon om motståndarens unga talang Neymar.

Neymar slängde sig lite väl enkelt under första mötet – men Lennon ser inga problem med det.

– Han är lite omogen, som alla yngre spelare. Han kommer att bli enastående, säger han.

Foto: Neil Lennon.

Barcelonas 21-årige anfallare Neymar har imponerat på många under sin korta tid hittills i Barcelona. Och nu har han skaffat sig ytterligare en beundrare – Celtics tränare Neil Lennon.

Inför kvällens Champions League-möte på Camp Nou hyllar tränaren 21-åringen.

– Hemmamatchen mot Barcelona var första gången jag såg Neymar spela live och jag var väldigt imponerad. Jag tror att han kommer att lysa upp fotbollsvärlden under de närmaste fem-tio åren, säger han enligt Goal.com.

"Fantastisk" – trots filmningen

Neymar var inblandad i en incident som fick Celtic-kaptenen Scott Brown utvisad. Efteråt fick brasilianaren stark kritik för att han hade slängt sig för enkelt.

– Jag tycker att han är väldigt talangfull, men jag står fast vid vad jag sa efter första matchen. Jag tycker att han gjorde mer av kontakten än nödvändigt. Jag skulle inte säga att han gör det jämt, men vid det här tillfället överdrev han, säger Neil Lennon.

– Han är kanske lite omogen, som alla yngre spelare är. Om han fortsätter att utvecklas kommer han att bli en fantastisk spelare. Jag tycker redan att han är enastående, han är en speciell spelare.

Barcelona är redan klara för avancemang i Champions League, medan Celtic är borträknade med sina tre poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM