Här dyker managern upp efter 19 minuter

avPatrik Brenning

Tottenhams nye tränare saknades på bänken

Foto: AFP

Här inför Tottenhams tillfällige manager Tim Sherwood en ny coachtaktik i Premier League.

44-åringen inledde matchen mot Southampton på läktaren innan han sprang ner till bänken efter 19 minuter.

Tim Sherwood gjorde på söndagen sin första Premier League-match som manager för Tottenham. Då valde han att ”peta” sig själv.

44-åringen inledde matchen på läktaren, förmodligen för att få en bättre överblick över spelet. Men när Adam Lallana gjort 1-0 för Southampton efter 13 minuter började Sherwood känna att spelarna behövde direktiv.

”Vill ha uppmärksamhet”

I den 18:e matchminuten fångade tv-kamerorna hur engelsmannen reste sig från sin stol och sprang ut från läktaren. Minuten senare dök han så upp vid bänken och tog genast ton mot laget.

– Det är hans sätt. Det känns på ett sätt som att han vill ha lite uppmärksamhet och vara lite spektakulär. Vi undrade ju först varför han satt där uppe men en anledning är att annars sitter du nästan under grässtråna (på bänken) och då är det inte så inte så lätt att se något, säger experten Pontus Kåmark i Viasat Fotboll.

Adebayor målskytt igen

Sherwood gav också redan från början, under sparkade André Villas-Boas utfryste, Emmanuel Adebayor en startplats för första gången i ligan den här säsongen. I den 25:e minuten tackade Adebayor för förtroendet genom att stöta in ett inlägg från anfallspartnern Roberto Soldado.

29-åringen skulle sedan även avgöra matchen till 3-2.

I Sherwoods premiär, Ligacupförlusten 1-2 mot West Ham i veckan, var det också Adebayor som hittade nätet.

ARTIKELN HANDLAR OM