Han erkänner: ”Jag gömde 160 miljoner”

Publicerad 2014-03-10

Riskerar tio års fängelse för skattebrott

Uli Hoeness, Bayern München.

Rättegången mot Uli Hoeness har inletts.

Då kom direkt ett chockerande erkännande.

Bayern München-bossen, som riskerar fängelse om han döms, säger att han gömt undan 160 miljoner kronor.

– Jag ångrar det djupt, säger han enligt Reuters.

I dag var Hoeness i Münchens tingsrätt för den första av rättegångsdagar där han står åtalad för skattebrott. Bayern-bossen åtalades i fjol efter att han anmält sig själv för ett tidigare icke deklarerat bankkonto i Schweiz.

Enligt nyhetsbyrån AP är åklagarna övertygade om att Hoeness gömt drygt 30 miljoner kronor från den tyska skattemyndigheten. Men bara några timmar in rättsprocessens första dag berättade Hoeness själv att beloppet är betydligt större än så.

Stöttas av Guardiola

Han säger att 18,5 miljoner euro, motsvarande cirka 164 miljoner kronor, gömts undan från tyska skattemyndigheter via bankkonton i Schweiz.

– Jag ångrar det djupt. Jag gör allt jag kan för att lägga det här olyckliga kapitlet bakom mig, säger han enligt eurosport.se.

Hoeness riskerar fem till tio års fängelse om han doms, enligt Reuters.

Nu stöttas pampen av tränaren Pep Guardiola.

– Det bästa sättet för oss att hjälpa honom på, är att slå Arsenal, säger spanjoren.

Bayern München möter Arsenal i CL-returen i morgon, tisdag, och har 2-0 att gå på från det första mötet i åttondelen.

Varit i klubben i 44 år

Hoeness kom till Bayern München som 18-årig mittfältare men tvingades avsluta karriären nio år senare, 1979, på grund av skada.

Direkt efter att ha lagt skorna på hyllan intog han en roll som general manager i klubben och har blivit kvar sedan dess. Han är alltjämt president i Bayern när han tar sig an rättegången, trots kritik från vissa håll.

I höstas skapade han nya rubriker när han kallade Zlatan Ibrahimovic ”bitter primadonna”. Svensken svarade med att ”det enda jag vet är att jag aldrig kommer att anlita honom som ekonomisk rådgivare”.

Följ ämnen i artikeln