Adriano: 'Skamligt hur det slutade'

För några år sedan var Adriano Leite Ribeiro en av världens bästa anfallare.

Nu är 32-åringen en skugga av sig själv – och i dag sparkades han från ännu en kliubb.

– Det är skamligt hur det slutade, säger han.

Vägen från toppen till botten har varit en snabb resa. År 2004 vann Adriano Copa Américas skytteliga när Brasilien tog guldet och samma år stod han för 23 mål i det italienska seriespelet med Inter. Men samma sommar dog hans far och därefter har vägen varit mer eller mindre svårmanövrerad för honom.

Dålig disciplin

Denna gång var det återigen dålig disciplin som satte stopp. Efter att ha skrivit på för brasilianska Atlético Paranaense tidigare i år hann det bara bli ett mål på tre framträdanden innan han nu återigen strulade till det genom att utan förklaring strunta i att dyka upp till två träningar – för sedan skymtas ute på nattklubb under torsdagskvällen.

–  Jag är tacksam mot Atletico för att de gav mig chansen att spela igen. Det är skamligt hur det slutade men jag vill fortsätta göra det jag älskar mest: Spela fotboll, säger han.

Inte sig lik

Sedan Adriano sparkades av Roma i mars 2011 har han haft korta kontrakt hos Corinthians, Flamengo och här senast Atlético Paranaense som aldrig har fullföljts. Adriano spelade dessförinnan framgångsrikt för klubbar som Parma, Fiorentina och Inter men har aldrig riktigt varit sig lik efter faderns bortgång.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.