Ribery: Jag tycker synd om Zlatan

FOTBOLL

”Han har uträttat en del stordåd med PSG”

Zlatan Ibrahimovic, 32, är inte en av de tre finalisterna till Ballon d'Or.

Det är Franck Ribery – som ändå beklagar att svensken inte finns med.

– Jag tycker lite synd om Ibrahimovic, säger Ribery.

Zlatan kommer inte att vinna priset till världens bästa fotbollsspelare, Ballon d'Or. Det stod klart när det internationella fotbollförbundet, Fifa, presenterade de tre finalisterna i måndags.

De tre herrarna som gör upp om fotbollens allra mest prestigefulla individuella pris blir i stället Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Franck Ribery.

”En fantastisk spelare”

Den sistnämnde är dock inte helt nöjd över att Zlatan nobbats.

I en intervju med RTL beklagar sig den franske landslagsmannen över att PSG:s svenske superstjärna inte finns med bland de tre finalisterna.

– Jag tycker lite synd om Ibrahimovic eftersom han förblir en fantastisk spelare. Han har uträttat en del stordåd med PSG, säger Ribery till RTL.

Men frågan är om Ribery verkligen behöver tycka synd om svensken. Zlatan har själv betonat upprepade gånger att han inte lägger någon särskild vikt vid priset.

– Det är inget jag tänker på vilket andra gör och verkar göra allt för att vinna det, sa Zlatan tidigare denna månad.

Håller tummarna

Själv vann Ribery trippeln med Bayern München förra säsongen. Och han hoppas att han har chans att vinna Ballon d'Or i år.

– Jag är glad och nöjd för min egen skull, för klubben och för hela min familj. Det är fint för mig att vara bland de tre. Vi får se, vi håller tummarna.

Vinnaren presenteras på en Fifa-gala i Zürich den 13 januari.

ARTIKELN HANDLAR OM