”En domstol får avgöra om barnet är mitt”

FOTBOLL

Balotelli om dispyten med ex-flickvännen

Mario Balotelli, 23, är redo att bli pappa.

I en intervju med Gazzetta dello Sport lovar han att göra "hela sin plikt" som far till modellen Raffaella Ficos dotter – men först ska det bevisas att han är pappa till barnet.

– Jag är beredd att göra ett dna-test.

Foto: Gazettans framsida i dag.

Förhållandet mellan Mario Balotelli och Raffaella Fico slutade olyckligt. Kort efter att paret gått skilda vägar fick den italienska anfallaren nyheten att hon var gravid, och att han var pappan.

Den nyheten föll inte särskilt väl ut hos Balotelli, som i ett pressmeddelande meddelade att han var "besviken" på Raffaella som väntat till den fjärde månaden av graviditeten med att höra av sig. Balotelli ifrågasatte även huruvida han verkligen var far till barnet.

I dag pryder Milan-anfallaren Gazzetta dello Sports förstasida till rubriken: "Jag är redo att bli pappa" och talar ut om tvisten med Raffaella samt en eventuell framtid med barnet, en nu ettårig flicka vid namn Pia.

”Måste respektera mitt privatliv”

– Jag är beredd att göra ett dna-test men Raffaella måste respektera mitt och Pias privatliv. Jag har inte träffat barnet eftersom det inte är rätt att göra det innan jag vet om jag är pappa till det, säger Balotelli och fortsätter:

– Unga barn ska inte behöva bli besvikna på vuxna som sedan försvinner. Nu får en domstol avgöra om Raffaella Ficos dotter verkligen är min. Jag har alltid sagt att, om det bevisas att hon är min dotter, så ska jag göra hela min plikt, säger 23-åringen till Gazzetta dello Sport.

Mario Balotelli och hans Milan har haft en tuff första tredjedel av säsong. Efter 14 omgångar parkerar storlaget på en åttondeplats i Serie, hela 20 poäng upp till serieledande Juventus. Balotelli har gjort fyra ligamål.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

AC Milan