”Jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica”

Attacken mot IFK Göteborg

Piotr Johansson valde att skriva på för Kalmar FF.

Han var länge jagad av IFK Göteborg - men budet från klubben var uselt enligt 23-åringen.

– Om vi ska jämföra det som Jonas Olsson erbjöd oss nu jämfört med vad Gren gjorde i somras så var det här ett hån, säger Johansson till Expressen.

IFK Göteborg har varit intresserat av Piotr Johansson under en längre tid. I dag presenterades han dock av Kalmar FF. Han återförenas med Magnus Pehrsson som han hade som tränare under tiden i Malmö FF.

– Jag hade MP i MFF och han visade upp en bra plan för mig. Kalmar är en stabil klubb i grunden och det känns som ett bra steg i min karriär. Jag tror vi kan uträtta bra grejer ihop jag och Magnus. Jag är stolt över att tillhöra Kalmar och det är där mitt fokus ligger nu, säger Johansson till Expressen.

”Hade lika gärna kunnat jobba på Ica”

I intervjun pratar han även om diskussionerna med IFK Göteborg. Han gillar inte hur Blåvitt har agerat under vintern.

– IFK Göteborg har velat ha mig under ett år. Budet som Blåvitt gav mig nu i vinter var riktigt dåligt och jag hade lika gärna kunnat jobba på Ica eller stannat i Gefle för samma pengar. Jag har pratat i snart ett år med Blåvitt och Poya Asbaghi har verkligen velat ha mig sedan han blev tränare där. I somras var det helt andra siffror som vi talade om. Om vi ska jämföra det som Jonas Olsson (sportchef, IFK Göteborg) erbjöd oss nu jämfört med vad (Mats) Gren gjorde i somras så var det här ett hån, säger Johansson till Expressen.

”Tycker faktiskt synd om Poya”

23-åringen menar att Asbaghi såg honom som ersättaren till Emil Salomonsson, som nyligen lämnade klubben. Enligt Johansson hade han en bättre dialog med före detta sportchefen Mats Gren.

– Jag och Poya känner varandra bra sedan tiden i Gefle och har en nära relation. Jag var hans första val på wingback-positionen när Emil (Salomonsson) valde att lämna. Jag tycker faktiskt synd om Poya, IFK Göteborg och deras supportrar. Om Poya blir motarbetad som tränare i en sån stor förening så är det inte bra, säger Johansson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.