Bekräftat: Coutinho klar för Barcelona

FOTBOLL

Efter många turer är det slutligen klart.

Philippe Coutinho, 25, lämnar Liverpool för Barcelona.

Transfersumman uppges ligga på omkring 1,5 miljarder kronor.

Foto: GETTY IMAGES

Förra sommaren var Philippe Coutinho till Barcelona ett av de hetaste ryktena på transfermarknaden. Länge såg det ut som att affären skulle bli av men när fönstret väl stängde var 25-åringen kvar i Liverpool.

Under hösten har brassen fortsatt att prestera och hann med att göra sju mål i Premier League. Nu står det klart att han har gjort sitt i England.

En av de dyraste någonsin

Under dagen uppgav källor till Sky Sports, Telegraph och Times att Coutinho var på väg till Barcelona för att fullborda övergången. Det berkäftades att spelaren inte är med på träningslägret i Dubai där resten av Liverpool-truppen befinner sig.

”FC Barcelona och Liverpool FC har nått en överenskommelse gällande Philippe Coutinho. Spelaren kommer att signera ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen samt fem till och kommer ha en utköpsklausul på fyra miljarder kronor” skriver Barca på sin hemsida.

Prislappen, som uppges ligga på runt 1,5 miljarder kronor, är den andra högsta transfersumman någonsin bakom Neymar (Kylian Mbappé till PSG borträknad).

Så fungerar transferfönstret 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM