Suarez: Han behöver inget hotellrum här...

Unika inblicken: Så levde Coutinho sista dygnen i England och så välkomnas brassen till Barça

FOTBOLL

Brittiska Daily Mail har fått en exklusiv inblick i fotbollshistoriens näst dyraste spelaraffär.

Under tre intensiva dygn följde tidningen Philippe Coutinhos resa från Liverpool till Barcelona och avslöjar nu flera nya detaljer kring övergången.

Hur Luis Suarez löste Coutinhos nya boende, om utlåningen klubbarna diskuterade och den stora anledningen till 25-åringens val.

Foto: JOSEP LAGO / AFP
Coutinho presenteras av Barcelona.

I ett privat rum på lyxrestaurangen Les Ambassadeurs i London och i en mäktig svit på ett hotell i samma stad inväntade Philippe Coutinho det efterlängtade klartecknet från Liverpool för att kunna resa till Spanien och slutföra drömövergången till FC Barcelona. Brittiska Daily Mail följde brassens sista dygn i England från torsdagen i London till privatflyget och presentationen för Barça på lördagen.

I reportaget berättar Coutinho bland annat redan på torsdagen att hans nya boende i Barcelona är klart. Allt tack vare en lagkamrat som väntat länge på hans ankomst.

Foto: Les Ambassadeurs
Lyxrestaurangen Les Ambassadeurs i London.

”Messis säkerhet är till stor hjälp”

Enligt Daily Mail frågade Barcelonas president Josep Maria Bartomeu sina spelare vilket hotell Coutinho kunde tänkas föredra i sin nya hemstad.

– Nej, presidenten. Du behöver inte ordna något hotell. Jag har redan fixat ett hus till honom, svarade anfallaren Luis Suarez.

Coutinho:

– Han såg att huset bredvid honom blev ledigt och även om han då inte visste med säkerhet att jag skulle komma så gillade han tanken. Det är en väldigt vänlig gest från honom. Vi har sett bilder på huset och utsikten ser fantastisk ut. Vi håller kontakten nu hela tiden och jag ser fram emot att få se huset tillsammans med min familj. Jag är säker på att Luis kommer hjälpa oss att känna oss som hemma, säger Coutinho.

Huset ligger i lyxiga förorten Castelldefels strax sydväst om Barcelona. I området blir Coutinho nu granne med såväl Suarez som Leo Messi. Något som också har sina fördelar.

– Leo har fantastisk säkerhet. Det är till stor hjälp för oss alla, ska Suarez nyligen ha sagt på frågan om Messi är en bra granne.

Daily Mails reportage ger inte bara insyn i hur Luis Suarez hjälper nyförvärvet från Liverpool att komma tillrätta i Barcelona. Det ger också en inblick i hur stjärnorna egentligen spenderar de sista dygnen innan en stor övergång.

Diskuterade utlåning

Coutinho gör det på ett hotell i London tillsammans med sin familj och sin agent Kia Joorabchian. Den senare är den som håller kontakten med klubbarna, försöker lösa de sista detaljerna och uppdaterar Coutinho kring utvecklingen.

Foto: AP
Suarez och Coutinho i Liverpool.

Ett problem som diskuteras är det faktum att mittfältaren inte kommer få representera Barcelona i Champions League den här säsongen. Brassen har redan spelat i turneringen för Liverpool och ett förslag i förhandlingen har därför varit att Coutinho efter övergången omedelbart ska lånas tillbaka till Liverpool och slutföra säsongen i England.

Ett förslag FC Barcelona dock avfärdar. Via Facetime försöker landsmannen och tidigare lagkamraten Lucas Leiva, nu i italienska Lazio, vända situationen till något positivt.

– Att missa Champions League innebär att du kommer vara piggare i VM. Det är inte perfekt men du måste se det positiva, säger Leiva till sin vän.

Ett privatplan står hela tiden redo om klartecknet skulle komma från klubbarna. Det är samtidigt en nervös väntan på besked för Philippe Coutinho.

Med sig har 25-åringen, förutom familjen och agenten, även en professionell fotograf som ska säkra bilder och video till brassens sociala medier. Under väntan råder dock totalt sociala medier-förbud och planer på hur Coutinhos avskedsbrev till Liverpool-fansen ska formuleras diskuteras istället.

Strax efter midnatt natten mot lördag – efter att Coutinho enligt mediauppgifter själv gett upp 127 miljoner kronor – kommer till sist beskedet från agenten Kia Joorabchian.

– Philippe, i dag är dagen då du blir en Barcelona-spelare.

”Gav hundra procent varje gång”

Klockan 14:30 lokal tid kommer Phlippe Coutinho till loungen på Lutons flygplats. Där väntar nya förseningar efter ytterligare strul mellan klubbarna och först vid 17:30 får brassen till sist gå på flyget till Barcelona.

När han landar klockan 21:45 lokal tid har Liverpool redan offentliggjort försäljningen. Via telefonen regnar gratulationerna in, landsmännen i Chelsea David Luiz och Willian är två av gratulanterna.

I en svart skinnjacka, en beige polotröja, ett par sönderrivna svarta jeans och mjuka loafers kliver Philippe Coutinho ut från privatplanet och ner på spansk mark.

– Jag gav hundra procent varje gång jag spelade för Liverpool. I fem år gav jag allt jag hade. Jag älskar den klubben, men nu är det dags för ett nytt äventyr. Jag har så många minnen och så många att tacka i Liverpool. Jag förstår också storleken på uppgiften framför mig, kostnaden för affären och dess betydelse men det här handlar om ambitioner och drömmar. Jag vill spela med den bäste spelaren i världen, säger Coutinho om affären.

Han har drömt om FC Barcelona sedan han som liten pojke såg Ronaldinho spela i klubben. Fick en försmak av magin när han som utlånad Inter-spelare i Barcelona-rivalen Espanyol med egna ögon såg Leo Messi göra fyra mål på Camp Nou. Nu är han efter en halv karriär och några dygns mycket intensiv och nervös väntan framme vid sina drömmars mål.

– Jag har knappt sovit alls den här veckan. I kväll kan jag äntligen sova igen.

Läs hela Daily Mails reportage här!

ARTIKELN HANDLAR OM