”Guidetti måste visa respekt...”

FOTBOLL

Firade drömmålet med att håna motståndarna

MALMÖ. Pablo Piñnes-Arce utvisad för en armbågstackling, ett drömmål av John Guidetti och ett rött kort på Wilton Figueiredo.

Matchen Malmö FF–BP slutade i kaos.

– Guidetti är den stora förloraren, han måste lära sig att visa respekt, säger Figueiredo till Sportbladet.

Matchen var relativt lugn och Malmö kontrollerade den 2–0-ledning 17-årige Alexander Nilsson gett laget.

Så glidtacklade Joseph Elanga ovårdat och Rick Kruys rusade i en duell rakt in i ryggen på Pablo Piñones-Arce. varpå BP-spelaren svarade med en armbåge mot ansiktet på MFF:aren.

Domaren Sven-Martin Åkesson visade efter signal från en assisterande domare ut Piñnes-Arce – trots att Kruys påtalade att det inte var utvisning.

– Elanga kommer in våldsamt i en duell och blir inte varnad, medan vi får en spelare utvisad för en jämbördig situation, säger BP:s tränare Kim Bergstrand som bara minuten senare trots allt fick nytt hopp.

Drömträff av Guidetti

Efter att en halvdålig nickrensning från en malmöback drog John Guidetti till på volley – och fick drömträff. Bollen borrade sig stenhårt upp i Johan Dahlins högra kryss.

Men Guidetti hämtade inte bollen för att börja kvitteringsjakten, istället ställde sig anfallaren – som irriterat sig över att BP inte tilldömts en straff i första halvlek – med armarna rakt ut från kroppen och skrek åt sina motståndare.

– Han är en bra fotbollsspelare, men hans beteende matchen igenom är oförsvarligt, säger MFF:s Wilton Figueiredo som hämtade bollen och kastade den åt Guidetti.

– Jag sa åt honom att visa respekt. Jag kastade bollen till honom och sa åt honom att försöka ordna en kvittering istället för att bete sig som ett ouppfostrat barn.

Men domare Åkesson bedömde Figueiredos bollkastning mot Guidetti som provocerande, gav mittfältaren hans andra varning och rött kort.

”Sa otrevligheter”

– Det var fel av mig. Jag borde hållit mig kallare, men jag försökte bara säga åt honom (Guidetti) att visa med respekt för andra människor.

Vad sa Guidetti till dig?

– Otrevligheter. Men jag borde bara låtit honom vara, säger Wilton Figueiredo.

ARTIKELN HANDLAR OM