”Vill spela Old Firm”

FOTBOLL

Ljungberg på plats i Skottland för att träna med Celtic

Foto: Till Celtic? Fredrik Ljungberg är på plats i Glasqow för att träna med Celtic. Lagets tränare Neil Lennon är öppet intresserad av 33-åringen.

Fredrik Ljungberg är i Skottland för att träna med Celtic.

Klubben är öppet intresserad av 33-åringen, som redan drömmer om att spela Old Firm-derbyt mot Glasgow Rangers.

– Självklart skulle jag vilja det. Jag har sett det på tv och har vänner som har varit på matcherna. Det är en makalös händelse, säger Ljungberg till Daily Express.

I går landade Ljungberg i Glasgow. Där ska han stanna i ett par dagar och träna med Celtic.

– Det är ingen provträning eller något liknande. Det är för att vi ska kunna se honom och han se oss, säger Celtictränaren Neil Lennon och fortsätter:

– Han är vältränad. Han hade en förfärlig skadeperiod i West Ham, men de senaste 18 månaderna har han spelat många matcher i USA. Du förlorar aldrig den sortens kvalitet, enligt mig, så han skulle kunna förstärka laget med något vi behöver.

Celtic har en yngre och på pappret svagare trupp än på länge. Situationen förvärras av att de koreanska stjärnorna Ki Sung-Yueng och Cha Du-Ri lämnar för asiatiska mästerskapen i januari.

Två mål i Chicago

Därför välkomnar klubben ett nyförvärv av Ljungbergs kaliber. Och intresset är ömsesidigt.

– Jag har fritt fram att spela från början av nästa månad, säger Fredrik Ljungberg till Daily Express och fortsätter:

– Självklart har jag försökt hålla mig själv i form. Jag spelade för sju veckor sedan, det är inte lång tid.

Tidigare i år flyttade Ljungberg till Chicago Fire. Där har han i höst gjort två mål och sju framspelningar på 15 matcher. Det är nog för att han inte ska tveka det minsta på sin kapacitet och form.

”Mår bättre än på länge”

– Jag opererade höften för två år sedan och nu mår jag bättre än på länge. Jag har inte varit så här vältränad sedan dess.

Efter Celtics 2–0-seger i går väntar en lugn förstadag för Fredrik Ljungberg. Mittfältaren betonar att ingen ska gå händelserna i förväg, men att derbyt mot Glasgow Rangers är en ”häftig grej” som han ”givetvis skulle vilja spela”.

– Celtic är en enorm klubb med strålande fans. Vi får se vad som händer, säger han till Daily Express.