Gerrard passade Chelsea mot guldet

FOTBOLL

Guldet mycket nära London

Chelsea har greppet om titeln i Premier League efter 2-0 mot Liverpool.

Stor hjälte för Chelsea blev Liverpools kapten Steven Gerrard som assisterade Didier Drogba till 1-0-målet.

Inför matchen krävde Liverpools fans att laget skulle lägga sig för att inte hjälpa Manchester United.

– Han gjorde ett stort misstag, men det var inte med flit, säger Drogba i Canal Plus.

Liverpool är i stort sett avhängda från Champions League-platsen. Lagets fans sade sig därför vilja förlora matchen mot Chelsea för att inte hjälpa rivalen Manchester United till ligatiteln.

Passade fram Drogba

Frågan är vad lagkaptenen Steven Gerrard ville med dagens match? Det lär diskuteras efter att 29-åringen spelat fram Didier Drogba till Chelseas 1-0.

Gerrard fick bollen relativt ohotad men valde att vända om och spela bollen mot målvakten Pepe Reina. Men passningen blev totalt misslyckad och landade istället hos en helt fristående Drogba.

– Han gjorde ett stort misstag, men det var inte med flit. Jag hade tur att kunna vara där och göra mål. Det målet gav oss mycket självförtroende.

Allt i egna händer

Chelsea-stjärnan utnyttjade misstaget och satte 1-0 för Chelsea. En ledning som Frank Lampard utökade till 2-0 tio minuter in i andra halvlek.

– Det var en enorm match för oss. Vi visste att om vi skulle förlora hade United fått övertaget, säger Lampard.

Segern innebär att Chelsea nu har ett rejält grepp om titeln i Premier League. Manchester United måste vinna sina två återstående matcher samtidigt som Chelsea tappar poäng i sista omgången hemma mot Wigan för att blåsa rivalen på segern.

ARTIKELN HANDLAR OM