”Överlägsna på allt”

FOTBOLL

Lantz kaxig efter supervändningen: ”Visste att vi skulle vinna”

Gävle. En man mindre och underläge 0–1. Då vänder Helsingborg matchen med tre mål på tio minuter.

– Jag visste att vi skulle vinna, vi var överlägsna på allt, ­säger Helsingborgs lagkapten Marcus Lantz kaxigt efter ­supervändningen.

Det såg onekligen mörkt nu efter att hete­ Alexander Gerndt mycket snyggt gett Gefle ledningen och HIF:s Marcus Nilsson i 67:e minuten drar på sig andra varningen och får rött kort.

– Jag vet inte vad som hände, be mig inte förklara, säger Helsingborgs­tränare Conny Karlsson.

Men i den 76:e minuten byts May Mahlangu in och en minut senare kvitterar han.

Målet en snedträff

– Det var mitt första allsvenska mål och ett stort mål för mig att få göra. Coachen sa åt mig att gå in och avgöra, säger May Mahlangu.

Fem minuter senare ger Joel Ekstrand Helsingborg ledningen på något som han själv beskriver som snedträff.

– Ja, det var det. Men så här blir det när man är ett lag i medgång, allt går vår väg. Det var en snedträff och ett första klassens medgångsmål, säger Joel Ekstrand.

Inhoppande Rachid Bouaouzan fälls fem minuter senare av Yusiff Chibsah i straffområdet och Marcus Lantz kan på straff fullborda supervändningen som tog tio minuter.

”Mycket svårslagna”

– Jag tvekade aldrig på att vi skulle vinna den här matchen. Vi var överlägsna på allt. Vi är mycket svårslagna och vårt självförtroende kan inte bli större än det är för tillfället, säger Marcus Lantz.

Nu leder HIF allsvenskan med fem poäng före Malmö FF och har bara släppt in fyra mål på tolv matcher. Det är elva poäng ner till trean Örebro och nu tyder allt på att det här blir ett Skånerace mellan HIF och Malmö.

– Stopp där. Vi är ruskigt stabila, har spelat med samma lag länge, är skadefria och har ett ruggigt flyt för tillfället. Det ser bra ut, ja, men vi kan aldrig luta oss tillbaka. Som lag är man aldrig bättre än sin senaste föreställning, säger Marcus Lantz.

ARTIKELN HANDLAR OM