AIK får hemlig hjälp – av Jos Hooiveld

FOTBOLL

Celtic-proffset mentalt stöd åt flera spelare

1 av 2 | Foto: Mittbacken Jos Hooiveld var en nyckelspelare under AIK:s guldår. Sedan såldes han – men har inte släppt AIK.

Näst sist i allsvenskan och pressat inför kvällens match mot Elfsborg.

Då får AIK hjälp av Celtic-proffset Jos Hooiveld som fungerar som mentalt stöd åt flera spelare.

– Jag pratade med Kenny Pavey i två timmar och efter matchen i Göteborg pratade jag med Bojan Djordjic och Miran Burgic. Jag är fortfarande väldigt involverad, säger Hooiveld.

Förra årets guldhjälte Jos Hooiveld har uppenbarligen fortfarande en viktig roll i AIK. Efter 0–4 mot IFK Göteborg höll backen samtal med flera spelare i laget och inför bottenmötet med Trelleborg skickade backen en hälsning till sina lagkamrater via Facebook:

– Res er och res er igen...Tills lamm blir lejon. Kom igen gnaget! Kom igen nu för helvete.

Moraliskt stöd

AIK krigade till sig en 1–0-seger i matchen och visade samtidigt styrka genom att resa sig från den förnedrande förlusten mot IFK. En moralisk seger som gamle guldhjälten Hooiveld hade en del i.

– Jag är fortfarande väldigt nära laget. I går (läs måndag) pratade jag med Kenny (Pavey) i två timmar. Jag gratulerade honom till segern och att han var kapten. Efter matchen i Göteborg talade jag med Bojan (Djordjic) och Miran (Burgic). Så jag är fortfarande väldigt involverad.

Hooiveld, som gått skadad hela säsongen, försöker nu dessutom komma loss från Celtic för att kunna besöka sitt gamla lag och se måndagens match mot Åtvidaberg på plats. AIK rear ut biljetterna för att försöka ge spelarna en sista kraftinjektion innan VM-uppehållet.

Pratar med Mjällby

– Jag vill verkligen komma och har redan bokat alla biljetter. Men nu fick jag höra att de vill behålla mig här en vecka till för att säkerställa att jag är helt frisk. Men jag ska försöka lista ut hur jag ska komma loss.

Hooiveld är inte den ende med ett AIK-hjärta i Celtic. 27-åringen avslöjar att han och assisterande tränaren Johan Mjällby pratar mycket om Solnaklubben.

– Jag kan helt ärligt säga att det är en passion för oss båda. Jag hade aldrig kunnat gissa att jag skulle bli så fäst vid en klubb efter bara ett år. Men vad kan man förvänta sig när vi slår alla Stockholmslag två gånger och IFK tre? Då växer man snabbt ihop, säger Hooiveld.

ARTIKELN HANDLAR OM