Häcken får ny arena

avMichael Wagner

”Ett avgörande beslut för Häckens framtid”

Foto: Adam Ihse / SCANPIX /
Mathias Ranégie var kung på Rambergsvallen.

GÖTEBORG. Årets allsvenska succélag så här långt, Häcken, får en ny hemmaarena till 2012.

Det beslutades av den politiska majoriteten i Göteborg i dag.

– Ett avgörande beslut för Häckens framtid, säger klubbdirektören Dennis Andersson.

De politiska diskussionerna har pågått i flera år.

En stor majoritet har varit för en helrenovering av Häckens hemmaarena Rambergsvallen, men den ekonomiska lågkonjunkturen gjorde finansieringen till ett problem.

Nu har de ansvariga politikerna inom Göteborgs stad hittat en lösning genom att de kommunala bolagen Higab tar över ägandet och Got Event tar över driften av den nya Rambergsvallen.

Klubbledningen i Häcken fick beskedet av de socialdemokratiska kommunalråden Anneli Hulthén och Helena Nyhus under eftermiddagen.

Budgeten för den nya arenan där nuvarande Rambergsvallen ligger kommer vara på kring 80 miljoner kronor, ha 6 000–7 000 platser under tak och sakna löparbanor runt planen.

– Det blir en intim modern arena där vi hoppas kunna höja vårt publiksnitt rejält så att det ofta blir utsålt, säger Dennis Andersson.

Hinner arenan bli klar till premiären 2012?

– Vi hoppas verkligen det. Nu handlar det om att ta fram ritningar, göra upphandlingar och så vidare.

Går allt enligt planerna förvandlas dagens Rambergsvallen, som är från 1935, till en byggarbetsplats under nästa år och Häcken tvingas då spela sina matcher på någon av arenorna på andra sidan älven i Göteborg, sannolikt Valhalla och konstgräset där.

– Det här är inte bara ett bra beslut för Häcken. Det är ett viktigt beslut för stadsdelen Hisingen och hela idrotten här, säger Dennis Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

BK Häcken