Italienska stjärnorna fruktar – vuvuzelan

”Den är ett stort problem”

Regerande världsmästarna Italien fruktar ingen motståndare.

Förutom vuvuzelan.

– Mina lagkompisar har berättat om vilket helvete det var under Confederations Cup i fjol. Vuvuzelan är ett stort problem, säger anfallaren Giampaolo Pazzini.

Lars Lagerbäck, Diego Maradona och Robert Green får ursäkta - VM:s absolut största samtalsämne så här långt är ett litet plaströr med en tratt på toppen - vuvuzelan.

– Under vår sista träningsmatch häromdagen hade tre personer tagit med sig ett horn, och de förde ett otroligt oväsen. Jag kan inte ens föreställa mig hur illa det måste låta med 30 000 tutor, säger Sampdoriaanfallaren Giampaolo Pazzini.

”Stort problem”

Italien går in i turneringen i morgon då de möter Paraguay, och Pazzini är orolig över hur vuvuzelan kommer att påverka VM.

– Det kanske inte ser så ut, men fotbollsplanen är som en marknadsplats, där mängder av viktiga instruktioner skriks ut mellan spelarna, plus domarens pipa. Om allting dränks av oljudet från vuvuzelorna så kan det bli ett stort problem. Vi måste vara ännu mer fokuserade och koncentrerade.

Pazzini är inte den ende som irriteras av oljudet. På Facebook har det bildats hundratals anti-vuvuzela-grupper.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN