Vad gör ni, målisar?

FOTBOLL

Två dundertabbar i Europa League på torsdagskvällen

Liverpools Pepe Reina släppte in en lös nick mellan benen.

CSKA Sofias Rais Mboli halkade, föll ihop och tabbade bollen i eget straffområde.

De båda tavlorna blev torsdagskvällens snackis när gruppspelet i Europa League avgjordes på många håll.

Det var rörigt och slarvigt på många håll på torsdagskvällen när den nästsista omgången av Europa League spelades på många platser runt om i Europa. Värst hade Liverpools målvakt Pepe Reina och CSKA Sofias dito Rais Mboli det.

”Borde reagerad snabbare”

Reina fick ta på sig dumstruten efter att ha släppt in Eder Bonfims 1–1-fjuttnick mellan benen. Milan Jovanovic hade gett Liverpool ledningen i första halvlek och trots Reinas tavla är Liverpool vidare från gruppspelet.

1–1 räckte för att säkra avancemang men den spanske burväktaren fick ändå förklara sig efteråt.

– Jag tyckte en av deras spelare var offside men nu har jag sett repriser på målet och det är mitt fel. Jag gör ett misstag och jag får ta på mig det. Spelaren störde mig men jag borde definitivt ha reagerat snabbare, säger han till ESPN.

Tappade bollen när han föll ihop

I Sofia släcktes lyset för hemmalaget CSKA dubbelt upp när målvakten Rais Mboli... ja, resten är en gåta?

Mboli tog emot ett hemåtpass med fötterna i straffområdet och tog sats för att sparka upp bollen men föll bara ihop, utan att det fanns någon fysisk kontakt där, och Filip Holosko kunde springa raka vägen fram, tacka, ta emot bollen och rulla in 2–0 i öppen kasse.

Därmed var inte bara matchen körd för CSKA – de har dessutom ointagliga sju poäng upp till Besiktas som därmed är vidare i Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM