Zlatan och Northug kan bli "lagkamrater"

FOTBOLL

Northug diskuterar med Zlatans varumärkesbyrå

Norges största idrottspersonlighet kan förenas med Sveriges dito.

Petter Northug för diskussioner med Perfect Brands, samma varumärkesbyrå som Zlatan Ibrahimovic använder sig av.

– Petter är intresserad av fotboll och jag tror han tycker det här är roligt, säger pappa och manager John Northug till norska TV2.

Den svenska varumärkesbyrån Perfect Brands har representerat Zlatan Ibrahimovic och hans sambo Helena Seger sedan i maj 2010 då parterna skrev kontrakt.

Nu är Perfect Brand ute efter ett nytt, hett, namn att representera.

Enligt norska TV2 för man samtal med den norske storstjärnan, längdskidåkaren Petter Northug.

"En komplimang"

Jonas Hildeland, brand manager på Perfect Brands, bekräftar att parterna har träffats men vill inte kommentera det eventuella samarbetet mer än så.

– Det är en komplimang att de vänder sig till oss, säger John Northug.

– Men det är för tidigt att prata om kontrakt nu. Petter och även vi andra runt honom måste koncentrera oss på att få honom att åka skidor så snabbt som möjligt under VM. Sedan får vi se vad som händer efter det.

Det finns en hel del likheter mellan Petter Northug och Zlatan Ibrahimovic statusmässigt. De är båda sitt lands i särklass mest omskrivna stjärna och de är båda starka personligheter.

"Zlatan i en annan division"

Någon jämförelse mellan Zlatan och Petter vill dock inte John Northug göra.

– Man måste tänka på att Zlatan är en världsstjärna och spelar i en helt annan division än vi i norr gör. Men det var intressant att höra hur de tänker och fungerar.

Återstår och se om två av Nordens största stjärnor förenas i samma företag.

– Petter är mycket intresserad av fotboll och jag tror han tycker det här är roligt. Men nu tror jag faktiskt han är mer angelägen att komma igång med skidsäsongen, säger John Northug.

ARTIKELN HANDLAR OM