Förlorade 70 miljoner – handlade för 75 milj

FOTBOLL

Wenger kritisk efter miljonköpen

Arsene Wenger kritiserar Chelsea hårt för London-klubbens enorma spenderande på transferfönstrets sista dag.

Arsenals manager säger att klubbens stöd till Uefas ekonomiska regler bara är hyckleri.

– På morgonen avslöjade de en förlust på 70 miljoner pund (728 miljoner svenska kronor) och på eftermiddagen köpte de för 75 miljoner (780 miljoner kronor). Var finns logiken i det, säger Wenger enligt The Guardian.

Uefa kommer de närmaste åren att strama åt de ekonomiska reglerna för att stoppa klubbarna från att köpa spelare för pengar de egentligen inte har. Allt för att stoppa ”den ekonomiska dopningen” och säkerställa fair play. Ett förslag som stödjs av Chelsea.

”Var finns logiken?”

Nu anklagas klubben för hyckleri av Arsenals manager Arsene Wenger.

– Chelsea stödjer Uefas finansiella fair play-förslag men på morgonen avslöjade de en förlust på 70 miljoner pund (728 miljoner svenska kronor) och på eftermiddagen köpte de för 75 miljoner (780 miljoner kronor). Var finns logiken i det, säger Wenger enligt The Guardian.

– Det är en svår logik. Officiellt röstar de för finansiellt fair play men kan de förklara varför de gjort så mycket bättre ifrån sig än jag kan?

”Kommer mer i sommar”

Chelseas spenderade den sista januari nästan mer pengar på en dag än de investerat i nya spelare sedan José Mourinho lämnade klubben i september 2007. Nu förväntar sig Wenger att rivalens galna handel fortsätter med mer pengar från ägaren Roman Abramovitj.

– Abramovitj var i ingenmansland där ingen kunde gissa om han fortfarande ville investera eller inte. Han har varit där en ganska lång tid men det har förändrats nu. Han har bestämt sig för att skicka in stora pengar igen och de visar att det kommer komma mer i sommar. Han är tillbaka fullt ut, säger Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM