Rök ihop på träning - petas av Mourinho

FOTBOLL

Interna stridigheter skakar Real Madrid

BARCELONA. Real Madrid-spelarna rök ihop på träning.

Då valde José Mourinho att peta dem ur truppen.

Inför kvällens viktiga cupmatch mot Sevilla finns varken Pedro León eller Fernando Gago med.

Efter helgens förlust mot Osasuna, där Real Madrid halkade sju poäng efter Barcelona i tabellen, blir kvällens cupsemifinal mot Sevilla extra viktig. I Spanien anser många av de vitas anhängare redan ligan förlorad och har ställt in siktet på spanska cupen och Champions League, där Real Madrid är med i allra högsta grad.

Men inför kvällens match på Bernabéustadion, där Real har ett 1–0-överläge med sig från första mötet, skakas a-laget av interna stridigheter.

Stämplade som hämnd

Enligt tidningen Marca ska de båda spelarna Pedro León och Fernando Gago ha rykt ihop på måndagens träning efter att Gago gick hårt in i en närkamp mot Pedro León, som valde att ge igen i nästa läge och stämpla argentinaren när han fick chansen.

Bråket som följde hängde, enligt Marca, med hela vägen in i omklädningsrummet och fick alltså José Mourinho att peta de båda ur dagens trupp.

Ingen Maradona

Pedro León värvades i somras från Getafe och var i höstas i blåsväder när han petades av Mourinho för att inte ha följt hans defensiva instruktioner under en ligamatch.

– Ni pratar om honom som om han är Zidane eller Maradona, det är det inte, sa José Mourinho den gången som svar på journalisternas frågor.

Om Real Madrid vinner eller spelar oavgjort i kväll får de av allt att döma möta Barcelona i finalen i spanska cupen den 20 april. Barcelona möter i kväll Almería i sin semifinalsretur, där katalanerna har 5–0 med sig från hemmamötet förra veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga