Xavis drömmål tog Barça i topp

FOTBOLL

BARCELONA. Barcelonas tätkänning håller i sig, men så också lagets målsnålhet.

Mot nykomlingen Granada mäktade katalanerna bara med ett mål och åkte dessutom på ännu en skada, den här gången på Pedro Rodríguez.

– Vi var inte bra på att cirkulera med bollen i dag, säger Pep Guardiola efter matchen.

Dagen började skapligt för Barcelona, som har tio spelare nominerade bland de 50 till Internationella Guldbollen, Ballon d'Or som delas ut senare i höst.

Men borta mot nykomligen Granada uppträdde Barcelona ovanligt blekt och lyckades, trots ett sedvanligt stort bollinnehav, bara få hål på Granada en gång, trots att man avslutade matchen med elva mot nio och spelade med en man mer i nästan hela andra halvlek.

Målet var å andra sidan en riktig delikatess signerad Xavi Hernández som känsligt smekte in en frispark i krysset efter dryga halvtimmen spelad.

”De är farliga”

Det såg ut att kunna bli mer, men precis som under de senaste veckorna hade katalanerna förtvivlat svårt med precisionen i avsluten.

– Med 1–0 hade vad som helst kunnat hända, de är farliga där, men vi lyckades stänga matchen. I dag var vi dåliga på att cirkulera med bollen, vi fastnade för länge innan vi passade den vidare och att ha ett snabbt passningsspel är vår styrka, säger Pep Guardiola enligt AS.

Guardiola fick också frågan vad han tycker om förre Barcelonaspelaren Yaya Tourés uttalande om att han hade stannat kvar i klubben om Pep bara kommunicerat mer med honom.

– Jag pratade med honom, hans fru och hans agent hela det sista året. Dörren till mitt arbetsrum står alltid öppen, men spelaren bad Joan Laporta att få ge sig av och jag försökte övertala honom att stanna kvar. Om vi får möta dem (Manchester City, Tourés nuvarande klubb) i Champions League ska jag prata med honom och försöka förklara för honom att han misstagit sig, säger Guardiola.

Tar över serieledningen

Ännu ett orosmoln på hans himmel var att anfallaren Pedro Rodríguez linkade av med en skadad fotled i början av andra halvlek och enligt de första prognoserna blir borta i upp till två veckor. Han är därmed den åttonde skadade spelaren i truppen under pågående säsong och extra olägligt kommer Pedros skadefrånvaro när Barcelona strax går in i spanska cupen, har avgörande matcher i Champions League och dessutom ett ovanligt hårt spelschema i ligan, inte minst på grund av den första uppskjutna omgången i september på grund av då pågående spelarstrejk.

Segern innebär att Barcelona tillfälligt tar över serieledningen med en match mer spelad än tidigare ledaren Levante som möter Real Sociedad i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga