Här räddar Crouch lagkamraternas jobb

FOTBOLL

Tog revansch efter CL-fiaskot

Peter Crouch blev stor syndabock i Champions League-kvartsfinalen mot Real Madrid.

Efter förlusten flaggade klubben för att lönerna måste sänkas om inte laget tar sig till nästa års Europa-spel.

Hoppet lever nu – tack vare Crouchs två mål i 3-2-segern mot Stoke.

Peter Crouch visades ut redan i inledningen av kvartsfinalen mot Real Madrid i Champions League. Med en man mindre åkte laget i praktiken ur turneringen redan innan returen efter 0-4 på bortaplan.

Måste skära i truppen

Som om det inte var nog gick ordföranden Daniel Levy efter förlusten ut och flaggade för att flera spelare kan tvingas lämna klubben om de inte når nästa års Champions League. Detta då lagets lönekostnad blivit för hög.

– Vi har en av de största trupperna i Premier League. Samtidigt som truppen hjälpt oss långt i Champions League måste vi fortsätta att skära där det är motiverat, sa Levy.

Räddade laget

Laget var inför matchen mot Stoke fem poäng bakom Chelsea på den sista Champions League-platsen. Peter Crouchs två mål var därför livsviktiga.

Den gänglige anfallaren satte 1-0 och 3-1 vilket räddade Spurs. Kenwayne Jones reducerade med ett drömmål till 2-3 i en minst sagt målrik första halvlek men Spurs höll sedan undan.

En skön revansch för Crouch som borde få en hel del tacksamma ord från sina lagkamrater.

– Jag var inte säker på om jag skulle spela honom eller vilken reaktion han skulle få från publiken. Men det blev precis den reaktion jag hade önskat, säger managern Harry Redknapp.

ARTIKELN HANDLAR OM